Premijer liga

Smena u Kristal Palasu: Roj Hodžson vodi tim do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 09:42
Smena u Kristal Palasu: Roj Hodžson vodi tim do kraja sezone TV Arena sport/ Screenshot

Patrik Vijeira više nije menadžer Kristal Palasa, njega će do kraja sezone na klupi zameniti nekadašnji trener ovog klub Roj Hodžson. Iskusni 75-godišnji stručnjak je sa uspehom radio u Kristal Palasu od septembra 2017. do maja 2021. godine.

"Poželeo bih dobrodošlicu Roju i Reju. Nalazimo se u veoma izazovnom periodu sezone, pa zato verujemo da će Hodžsonovo iskustvo, poznavanje i kluba i igralčkog kadra, doprineti boljim rezultatima i opstanku u Premijer ligi", izjavio je predsednik kluba Stiv Periš.

 

 

Hodžson je na ternerskoj klupi od 1976 godine kada je počeo rad u Halmštadu, vodio je Bristol, Odevold, Erebro, Malme, Ksamaks, selekciju Švajcarske, Inter, Blekbrun, Grashopers, Kopenhagen, Udineze, selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, Viking, selekciju Finske, Fulam, Liverpul, VBA, selekciju Engleske, mladu selekciju Engleske, Kristal Palas i Votford.

"Privilegovan sam i počastvovan što sam dobio poziv kluba da se vratim. Naš prvi cilj je da počnemo da pobeđujemo i da sakupimo dovoljno bodova za opstanak", istakao je Hodžson, jedan od pet najstarijih trenera u Evropi u ovom momentu.

Kristal Palas je nanizao četiri uzastopna poraza i dospeo je u poziciju da se bori za opstanak, jer ima samo četiri boda više poslednjeg Sautempton. Čak devet timova strepeće do kraja za opstanak u Premijer ligi, što se nikad nije dogodilo. Povratku Hodžsona, kome će pomagati Pedi Mekarti i Rej Levington (Din Keli ostaje trener golmana), raduje se i Luka Milivojević koga je baš on doveo u klub iz Olimpijakosa.