Premijer liga

Rastali se Roj Hodžson i Kristal Palas: Iskusni trener nakon tačno 200 utakmica napustio "orlove"

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.02.2024 18:15
Bivši trener Kristal Palasa, Roj Hodžson Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, File
Bivši trener Kristal Palasa, Roj Hodžson

Roj Hodžson je i zvanično napustio Kristal Palas, saopštio je londonski klub na društvenim mrežama. Iskusni trener je vodio "orlove" na 200 zvaničnih utakmica u periodu od šest sezona. 

Prvi put je seo na klupu Palasa 2017. i vodio klub do 2021. godine, a drugi mandat je započeo u martu prošle godine.

"Ovaj klub je jedinstven, puno mi znači i ima veliku ulogu u mom fudbalskom životu. U potpunosti sam uživao tokom šest godina ovde i zato što sam dobio priliku da radim ono što volim sa vrhunskim fudbalerima i ostalim kolegama. Razumem trenutne okolnosti i koliko je bitno da klub unapred pravi planove. Zato podnosim ostavku, što bih svakako uradio na leto,  kako bi klub mogao dae posveti narednom menadžer", izjavio je Hodžson a preneo sajt kluba.

 

 

Palas je takođe u saopštenju naveo da je Hodžson napustio bolnicu nakon što mu je pozlilo na treningu pre nekoliko dana.

Londonski klub će protiv Evertona na "Gudisonu" večeras voditi Padi Mekarti i Rej Levington, dok se očekuje da Oliver Glasner preuzme ekipu u narednim danima.

Kristal Palas se trenutno zauzima 16. poziciju u Premijer ligi sa 24 osvojena boda, pet više od Evertona koji se nalazi u zoni ispadanja.