Premijer liga

Ne dirajte Halanda, imao je tešku nedelju: Pep Gvardiola stao u odbranu svog napadača

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.02.2024 12:17
Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao je fudbalske stručnjake da ne kritikuju napadača "građana" i norveškog reprezentativca Erlinga Halanda, prenose britanski mediji.

Mančester siti je sinoć na svom terenu pobedio Brentford 1:0 u zaostalom meču 18. kola Premijer lige, a jedini strelac na utakmici bio je Haland. Norveški fudbaler je ušao u istoriju, pošto je uspeo da postigne makar jedan gol protiv svih klubova iz Premijer lige. Haland je postao drugi igrač u istoriji Premijer lige, koji je postizao golove protiv svih rivala.

Napadač Bajerna Hari Kejn, koji je nekada igrao za Totenhem, uspeo je tokom karijere da se upiše u strelce protiv 32 različita kluba u Premijer ligi. Haland nije uspeo ove sezone da se upiše u strelce na nekoliko mečeva u Premijer ligi zbog čega se norveški fudbaler našao na meti kritika.

Međutim, Norvežanin je sinoć doneo važnu pobedu Sitiju protiv Brentforda. "Ova nedelja je bila neverovatno teška za Erlinga. Preminula mu je baka i zbog toga je dosta patio. Za to sam kasno saznao, jer nije hteo da mi kaže. Pozvao sam ga da popričamo o tome kako se oseća, o njegovom ocu, koji je ostao bez majke...", rekao je Gvardiola.
 

 

 


On je podsetio da je Haland tokom ove sezone imao problema sa povredama. "Veliki napadači će uvek da postižu golove, čak i ako neko vreme poste. Ne kritikujte ih nikad! Pre ili kasnije oni će opet da postižu golove, kao što je Erling i uradio. Oni, koji ga kritikuju ne znaju da nije igrao dva meseca zbog teške povrede, da je iza njega teška nedelje zbog bakine smrti. Sve to teško pada ljudskom biću. Haland nije u najboljem stanju, ali to je normalno kada sve uzmemo u obzir", istakao je Gvardola.

Haland je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima za Mančester siti i postigao je 22 gola.