Premijer liga

Mančester siti iščupao pobedu protiv Brentforda: "Građani" dišu za vratom Liverpulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 22:25
Erling Haland, fudbaler fudbalera Mančester sitija, na meču sa Brentfordom Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Erling Haland, fudbaler fudbalera Mančester sitija, na meču sa Brentfordom

Mančester siti savladao je Brentford u zaostalom meču 18. kola Premijer lige - 1:0 (0:0), pretekao Arsenal na tabeli i prišao vodećem Liverpulu na samo bod zaostatka u trci za titulu šampiona Engleske.

Poptuno očekivano, imajući u vidu da im je u gostima bio 14. tim na tabeli, ali nikako lako i jednostavno. To što su "građani" od početka do kraja utakmice dominirali i štancovali manje ili više opasne šanse moglo je da ostane mrtvo slovo na papiru da Erling Haland nije našao način da stane na "rep" rivalu. 

 

 

Učinio je to tek u 71. minutu i to iz svoje prve velike prilike. "Pukla" je kontra iz dubine Mančesterovog šesnaesterca, posle jednog od pokušaja Brentforda da, usred svoje nemoći, šokira favorita, a robusni Norvežanin je na njenom završetku primio loptu, pretrčao s njom dobar deo terena i malo posle ulaska u šesnaesterac savladao golmana. 

Dao je još jedan pogodak (80), ali je taj poništen zbog prethodnosg ofsajda, pa je to bila rezultatski mršava pobeda tima s čak 11 udaraca u okvir gola. Samo, što se trijumfima u zube ne gleda, pogotovo kada se brani tron, kao što je slučaj sa ekipom Žozepa Pepa Gvardiole.  

Standings provided by Sofascore