Premijer liga

Solanke najbolji premijerligaški igrač u decembru: Englez mesečnom nagradom zadužio Bornmut, Emeri top trener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 14:33
Dominik Solanke, fudbaler Bornmuta Guliver/AP Photo/Jon Super
Dominik Solanke, fudbaler Bornmuta

Decembar 2023. godine imaće posebno mesto u karijeri Dominika Solankea, ali i Bornmuta, jer je pomenuti fudbaler dobio nagradu za najboljeg fudbalera Premijer lige u tih 31 dan, a njegov klub premijerno u istoriji slavi igrača s ovim uglednim priznanjem. 

I sve to zahvaljujući blistavim partijama u tom periodu, jer je postigao šest golova na četiri utakmice: remiju sa Aston Vilom kumovao je jednim pogotkom, jednom je bio strelac u trijumfu nad Mančester junajtedom, Notingem Forest je praktično sam savladao sa tri pogotka, dok je u pobedi protiv Fulama uputio jedan od tri fatalna šuta.

 

 

Posle svega njegov "poenterski" skor iznosi 12 pogodaka, pa ima šansu da se do kraja sezone približi svom ličnom rekordu u dresu Bornmuta, iz 2021/2022. kada je brojao do 29. S tim što je taj učinak ostvario u Čempionšipu.

 

 

Dvadesetšestogodišnjem centarforu je ovo šesta sezona u sadašnjem klubu, prethodno je bio član Liverpula, a karijeru je započeo u Čelsiju, koji ga je jedno kratko vreme držao na pozajmici u holandskom Viteseu.

Mesečnu nagradu u konkurenciji trenera za isti broj nedelja zaslužio je Unai Emeri sa klupe Aston Vile. Sa Špancem na mestu šefa stručnog štaba, klub iz Birmingema ostvario je četiri pobede, dva remija i jedan poraz. 

Dovoljno da "lavovi" budu na visokom drugom mestu, dišu za vratom Liverpulu, odnosno drže iza sebe aktuelnog prvaka i vicešampiona, Mančester siti i Arsenal.

 

Standings provided by Sofascore