Premijer liga

Totenhem baš zagrizao za Solankea: Igrač Bornmuta potencijalno zimsko pojačanje "pevaca"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 12:34
Totenhem baš zagrizao za Solankea: Igrač Bornmuta potencijalno zimsko pojačanje "pevaca" Guliver

Sportski sektor Totenhema još od prelaska klupske golgeterske veličine Harija Kejna u Bajern, ovog leta, traži na tržištu dostojnu zamenu za Engleza u završnici akcija svog seniorskog tima. I izgleda da je blizu rešenja, jer je baš zapela sa dovolđenjem Dominika Solankea iz Bornmuta. 

Engleski mediji tvrde da bi ovaj 26-godišnji centarfor već ove zime ili, tačnije, sledećeg meseca, mogao da pristupi timu iz Londona, tako što će potpisati višegodišnji ugovor sa četvrtoplasiranim klubom Premijer lige. I, nadaju se u Totenhemu, produžiti svoju odličnu ovosezonsku formu. 

Solanke (26) je član Bornmuta od 2019. godine, ove sezone je odigrao 20 utakmica i postigao 12 golova, a važeći ugovor mu ističe 30. juna 2027. Dakle, Totenhem bi morao da izdvoji ozbiljnu količinu novca za obeštećenje. 

Solanke je pre Bornmuta igrao za Liverpul, Vitese i Čelsi, prošao je sve omladinske selekcije Engleske i za A tim odigrao je samo jedan meč i to 2017. godine, a sa Totenhemom bi se borio za najviši plasman u PRL i izlazak u Ligu šampiona. 

Pre tri dana je na meču 18. kola Premijer lige protiv Notingem Foresta (3:2) postigao sva tri gola za svoj tim, praktično mu sam donevši šestu pobedu od početka tekućeg prvenstva.