Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Londonski derbi na "Stamford bridžu", šampion stiže u Njukasl bez Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 09:38
Premijer liga na TV Arena sport: Londonski derbi na "Stamford bridžu", šampion stiže u Njukasl bez Halanda Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Za današnji takmičarski program engleske Premijer lige može se reći da je "siromašan", ali samo po broju utakmica koje će biti odigrane, budući da će ih biti samo dve, ali daleko od toga da neće biti kvalitetnog fudbala.

Najpre nas od 13.30 časova na stadionu "Stamford bridž" očekuje londonski derbi između Čelsija i Fulama, a zatim u terminu od 18.30 časova u Njukaslu gostuje aktuelni šampion, Mančester siti.

Oba tima iz glavnog grada Engleske u meč 21. kola najjačeg nacionalnog klupskog takmineja u Evropi ulaze nakon poraza u Liga kupu, Čelsi od Midlsbora, a Fulam od Liverpula, ali zato u Premijer ligi imaju dobar niz. Domaći sastav ima tri vezane pobede, gosti jednu manje i sve ukazuje da nas očekuje dobar i kvalitetan fudbal.

 

 

A onda, kao pravi šlag na tortu dolazi duel Njukasla i Mančester sitija.

"Građani" u taj duel ulaze kao trećeplasirani tim na tabeli sa 40 bodova, pet manje od vodećeg Liverpula i 11 više od večerašnjeg rivala, koji je, protivno svim očekivanjima, doživeo tri vezana poraza u Premijer ligi. Tračak nade da se ekipa probudila može se pronaći u ubedljivom trjufmu nad Sanderlendom u FA kupu 3:0 i upravo to nagoveštava da se "svrake" vraćaju u život, a na ruku im ide i to što Siti dolazi bez najboljeg strelca Erlinga Halanda.

Takođe, ne treba zanemariti ni činjenicu da je zbog Afričkog kupa nacija veliki broj premejerligaških zvezda otsutan iz svojih timova, što znači da će njihovi rezervisti dobiti priliku da se dokažu na velikoj sceni, a to znači da će se svojski potruditi da iskoriste svojih pet minuta.

Oba susreta, kao uostalom i sve utakmice Premijer lige, biće direktno prenošena na kanalima TV Arena sport

Premijer liga, 21. kolo

petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)
/Amdouni 36 - Moris 90+2/

subota

Čelsi - Fulam 13.30 (TV Arena 1 Premium)
Njukasl - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja 

Everton - Aston vila 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Mančester junajted - Totenhem 17.30 (TV Arena 1 Premium)

20. januar

Arsenal - Kristal palas 13.30
Brentford - Notingem forest 18.30

21. januar 

Šefild junajted - Vest Hem 15.00
Bornmut - Liverpul 17.30

22. januar
Brajton - Vulverhempton 20.45

 

Standings provided by Sofascore