Premijer liga

Siti bi da proda Filipsa i pokuša iz Bajerna da dovede Josuu Kimiha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 23:35
Siti bi da proda Filipsa i pokuša iz Bajerna da dovede Josuu Kimiha Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Mančester siti je povratio šampionaksu magiju protiv Evertona, uspeo je da posle preokrta slavi 3:1 i u tabor vladara Evrope donese određeni mir. Prvak Engleske i aktuleni vladar UEFA Lige šampiona veoma je aktivan na tržištu a posle kupovina za leto i pre svega budućnost, što jesu odluke da se dovedu Klaudio Ečeveri (River Plata) i Savio (Đirona), planira se "napad" na Josuu Kimiha, jednog od stubova Bajerna.

Gvardiola na poziciji zadnjih veznih ima Matea Kovačića, Rodrija i Kalvina Filipsa, ali Kimih ne donosi samo stabilnost i kvalitet na toj poziciji već može bez problema da igra i desnog spoljnog. Polivanentnost 28-godišnjeg nemačkog reprezentativca je njegov ekstra kvalitet, a momentum je veoma dobar za pregovore jer mu ugovor ističu u junu 2025. godine. 

 

 

Zna se da Gvardiola želi da proda Filipsa koji se nikako nije uklopio u tim, a na stolu ima ponudu Njukasla. Ona će se razmatrati nevezano za kupvinu Kimiha, ali je negde uzročno-posledična. Povrede Džona Stonsa od finala UEFA Lige šampiona donose glavobolje Gvardioli jer je iskusnog defanzivca često koristio kao "parnjaka" Rodiriju i sa njim je dobijao izuzetnu defanzivnu stabilnost, potvršenu u Istanbulu u duelu sa Interom. Tek kada je Stouns zbog povrede izašao iz igre, Italijani su pretili i umalo uveli meč za trofej u produžetke.

 

 

Kimihu je nuđen novi ugovor u Bajernu, ali priča o tome je prekinuta kada je on javno govorio o smeni direktorskom tandema Oliver Kan - Hasan Salihamidžić, odnosno o tome koliko je bivši trener Julijan Naglesman bio dobar stručnjak. Od tada nema ni njegovioh izjava, a čak ni medijske priče o novom ugovoru.

Siti je na potezu, Bajern retko pregovara o prodaji najboljih igrača, ali u ovom slučaju bi odluka samog Kimiha mogla da pokrene "lavinu". Ako se odluči za Siti, Bajern će moći da odoleva do juna, a posle toga će morati da ga proda jer bi rizikovao da ostane bez obeštećenja.