Premijer liga

Bivši trener Totenhema na pragu preuzimanja Notingem foresta: Nuno se vraća u Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 15:26
Fudbaleri Notingem foresta Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Notingem foresta

Fudbaleri Notingem foresta poslednju pobedu u Premijer ligi ostvarili su još 5. novembra u duelu protiv Atson vile (2:0) i nakon toga su vezali čak šest utakmica bez pobede, od čega pet poraza, zbog čega su u klubu odlučili da promene trenera Stiva Kupera koji je na 17 odigranih mečeva pobedio samo tri puta.

Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, najozbiljniji kandidat da zameni nekadašnjeg selektora U16 i U17 selekcije Engleske je Nuno Espirito Santo koji je već obavio kontakte sa čelnicima kluba.

I ne smao da su razgovarali na tu temu, već su, prema informacijama sa Ostrva, dve strane na pragu toga da pronađu zajednički jezik i Portugalac bi u toku dana, a najkasnije sutra trebalo da stigne u Notingem na završnu rundu pregovora i konačnu promociju.

U Notingemu veruju da će iskusni trener moći da preokrene situaciju u klubu koji je osvojio tek 14 bodova ove sezone, i spase ga povratka u Čempionšip.

Portugalac je poslednji posao imao u ekipi Al Itihada iz Saudsjek Arabije koji je prošle sezone predvodio do šampionske titule u tamošnjem prvenstvu, čak je u avgustu dobio nagradu za trenera meseca, a ubrzo nakon toga je iznenađujuće smenjen.

Ukoliko zaista bude promovisan u novog trenera Notingem Foresta, Nuni će to biti prvi povratak u Premijer ligu od novembra 2021. godine kada je smenjen sa mesta trenera Totenhema, a debitanstka utakmica mogla bi da mu bude ona protiv Bornmuta koju "šumari" na svom terenu u okviru 18. kola elitnog ranga takmičenja igraju pred svojim navijačima.