Premijer liga

Dugo smo živeli kao mačka, potrebni su nam bili loši rezultati: Gvardiola vidi dobru stranu krize Mančester sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 20:46
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, vodi meč sa Totenhemom Guliver/AP Photo/Dave Thompson
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, vodi meč sa Totenhemom

Zvuči neverovatno, ali je istinito da fudbaleri Mančester sitija od 4. novembra ne znaju za pobedu u Premijer ligi. Posle tih 6:1 protiv Bornmuta odigrali su nerešeno sa Čelsijem, Liverpulom i Totenhemom, da bi ih Aston Vila preksinoć ostavila bez ijednog boda. Što je najlošija serija "građana" u prvenstvu Engleske još od 2017. godine.

Navijači Sitija pitaju se koliko će se to odraziti na odbranu primata na Ostrvu, dok je trener Žozep Pep Gvardiola hladan kao špricer. Dugo je u sportu da zna da svemu jednom dođe kraj, kako lošim tako i dobrim stvarima.

"Dugo smo živeli kao mačka. Potrebni su nam bili loši rezultati da bismo rekli kako je posao koji radimo užasan. Ovo je strašno. Nepobedivi smo i onda, odjednom ne možemo da pobedimo nikoga", rekao je Gvardiola, misleći na prethodne duge nizove pobeda. 

Za Špančev pojam, ko želi da uči za njega je sve lekcija. U ovom slučaju to se odnosi i na njega i na igrače. 

"Pre mesec dana sam mislio da je klubu potrebno da bude prodrman. Loši rezultati mogu da nam pomognu da ponovo živnemo, dobro je sve što proživljavamo... Za igrače je dobar izazov činjenica da je Aston Vila bila miljama bolja od nas. Takvo razmišljanje je jedina stvar koja može da postavi stvari na pravo mesto. Ne smatram da smo se zasitili, jer zasićenje bi značilo kašnjenje na trening i loše obavljanje posla".

 

 

Siti je pod njegovom komandom postao sinonim za uspehe, na čijem vrhuncu je prošle sezone uzeta tripla kruna, jer je plavi deo Mančestera prvi put u istoriji slavio uzimanje pehara Lige šampiona, uz trofeje u prvenstvu u FA kupu. 

"Kada pogledate loše rezultate vidite koliko je teško bilo ostvariti sve što smo postigli u prošllosti. Loši rezultati pomažu da razumete uspehe i njihovu težinu. Čak i mediji i navijači će reći - o moj Bože, oni gube... Dešava se da ne pobedite četiri, pet, šest utakmica. To je moguće. Ljudi već u oktobru pričaju da će Siti osvojiti Premijer ligu, a svi se sećamo koliko smo morali da se borimo za trofej prethodne sezone. Zaostajali smo za Arsenalom devet, deset bodova", jasan je Gvardiola, kom će svanuti možda kada se De Brujne oporavi od povrede i vrati na teren.

Navijači Sitija se nadaju i ranije, možda već 10. decembra, protiv Lutona u 16. kolu Premijer lige. Mančester se trenutno nalazi na 4. mestu, sa devet pobeda, tri remija i tri poraza, odnosno 30 bodova. 

 

Standings provided by Sofascore