Premijer liga

Ko misli da Siti nije u trci za titulu, taj mora da se šali: Jirgen Klop ne otpisuje aktuelne šampione Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 09:51
Jirgen Klop Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
Jirgen Klop

Neozbiljno bi bilo sada, posle tek 15 odigranih kola pričato o tome ko će biti šampion Engleske, a još neozbilnije b bilo da se iz šampionske trke izopšti Mančester siti, smatra trener Liveprula, Jirgen Klop.

Nemački stručnjak ističe da je sezona u Premijer ligi praktično tek počela, da će borba za titulu biti duga i teška, a da ne misli da će u njoj učestvovati samo lider Arsenal i njegov tim, kao trenutno dve prvoplasirane ekipe.

 

 

"O tituli možemo da pričamo u aprilu, a do tada je pred nama još veliki broj utakmica i mnogo bodova potrebnih da sakupimo. Istina je da se prethodnih sezona borba za titulu vodila između dva kluba , ali ove godine bi u tu trku moglo da se uključi još njih nekolicina. Arsenal jeste lider, ima najbolju poziciju u ovom trenutku, mada to ne mora nišzta da znači, budući da ima još mnogo da se igra", rekao je Klop i dodao:

"Arsenal jeste pobedio 4:3 u poslednjoj utakmici protiv Lutona, ali to što su pobedonosni gol dali u 90. minutu ne znači da se on računa i u narednoj utakmici. Ne, sledeći meč ponovo počinje rezultatom 0:0 i svaka ekipa mora dobro da se pomuči da osvoji nove bodoe. A za one koji pišu da Mančester siti nakon poraza od Aston vile više nije u trci za titulu jer zaostaje šest bodova za Arsenalom, samo mogu da kažem da se verovatno šali."

Liverpul u narednom meču Premijer lige u subotu gostuje Kristal palsu, a Jirgen Klp neće moću da računa na Žoela Matipa koji će zbog povrede morati da pauzira do kraja sezone kada mu i ističe ugovor.