Premijer liga

Razočarenje i bes Erika ten Haga: Nismo pokazali disciplinu, bili smo vrlo neprofesionalni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 21:33
Razočarenje i bes Erika ten Haga: Nismo pokazali disciplinu, bili smo vrlo neprofesionalni Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Mančester junajteda su doživeli debakl na "Enfildu" u 26. kolu Premijer lige, pošto su poraženi od Liverpula sa 0:7 (0:1). Bio je to najteži poraz "crvenih đavola" od strane "redsa" još od 1895. godine, kada je bilo 1:7.

Fantastični su bili izabranici Jirgena Klopa i potpuno zasluženo slavili, što se ne može reći za gostujući tim. Egipatski napadač, Mohamed Salah je postigao dva pogotka i na taj način pretekao Robija Faulera po broju golova i postao najbolji strelac Liverpula u istoriji Premijer lige.

Trener Junajteda, Erik ten Hag, bio je razočaran, ali i iznenađen igrom svojih fudbalera:

"U drugom poluvremenu to nismo bili mi, to nisu naši standardi. Nismo igrali timski. Da, naravno da sam ljut na moje igrače, ali i iznenađen jer nisam video ovako nešto prethodnih meseca kada je tim pobeđivao i gajio pobednički mentalitet", rekao je Holanđanin, pa dodao:

"Nismo se držali plana, izgubili smo glavu. Nismo radili svoj posao, bili smo veoma neprofesionalni", istakao je Ten Hag.

Navijači su bili vidno razočarani, a to je primetio i trener Junajteda:

"Bila je ovo naša najgora utakmica. Izneverili smo navijače i veoma sam razočaran i besan zbog toga. Izgubili smo utakmicu već na startu drugog poluvremena, ali smo morali da ostanemo podignute glave, ali to nismo uradili. Sve je u tome da se pokaže disciplina, što mi nismo radili, zato smo i primili toliko golova", rekao je trener.

Mančester u osmini finala Lige Evrope igra protiv Real Betisa već u četvrtak:

"Napredovali smo mnogo, ali i dalje vidite šta se dogodi kada ne držite standard. U svlačionici sam rekao da je ovo bilo neprihvatljivo, ali to je samo jedna utakmica. Vratićemo se na naš put, imamo jak tim i nema sumnje da ćemo uspeti da se resetujemo", podvukao je Holanđanin.