Premijer liga

Nova povreda za Džona Stounsa: Bez tačnog datuma za povratak Engleza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 21:16
Nova povreda za Džona Stounsa: Bez tačnog datuma za povratak Engleza Guliver/AP Photo/Rui Vieira

Defanzivac Mančester sitija i Engleske Džon Stouns će biti duži period van terena. Ovu informaciju je potvrdio i Pep Gvardiola nakon pobede nad ekipom Jang Bojsa 3:0 u okviru Lige šampiona. Upravo na toj utakmici se povredio engleski štoper i bio primoran da napusti teren na poluvremenu.

Stouns je sezonu započeo sa povredom kuka, zbog koje je propustio prvih sedam utakmica u sezonu. Ovog puta to nije slučaj i u pitanju je povreda mišića.

Ono što nije dobro za aktuelnog prvaka Evrope jeste činjenica da se i Manuel Akanđi povredio u utorak prilikom zagrevanja. On je zadobio povredu leđa.

"Akanđi je imao problema sa leđima. Ne znam šta se dogodilo, ali nije mogao da nastupi. Džon je ponovo osetio povredu. Zaista mi ga je žao jer je sjajan profesionalac. Ovo je veliki udarac za nas. Stouns je veoma važan član tima i oporaviće se. Sezona je duga i vratiće se samo još jači." rekao je Gvardiola.

Španski trener je potvrdio da će defanzivac biti van terena na duži period ali da nije poznato kada će se tačno vratiti. Ovo sigurno znači da će Stouns propustiti meč sa Čelsijem za vikend, kao i utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Malte i Severne Makedonije.

Mančester siti će nakon reprezentativne pauze igrati sa Liverpulom, Totenhemom i Aston Vilom u okviru Premijer lige i sva je prilika da će Stouns propustiti i te mečeve.