Premijer liga

Megvajer i po dobrom u centru pažnje: Moralo je ovako da bude, pobeda za porodicu Bobija Čarltona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.10.2023 12:20
Megvajer i po dobrom u centru pažnje: Moralo je ovako da bude, pobeda za porodicu Bobija Čarltona Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Mančester junajted je sinoć na "Old trafordu" pobedio Kopenhagen 1:0 u meču trećeg kola Lige šampiona, a jedini gol na utakmici postigao je osporavani i omalovažavani štoper Hari Megvajer. Na samom kraju meča, u osmom minutu nadoknade golman Andre Onana odbranio je penal i uz štopera bio heroj trijumfa "crvenih đavola".

"Moralo je ovako da bude. Želeli smo pobedu, golman Andre Onana je sjajno odbranio penal na kraju meča. Ovu pobedu posvećujemo našoj preminuloj legendi Bobiju Čarltonu i njegovoj porodici. Bila je teška nedelja za nas, pobeda nad Šefild junajtedom, a gubitak Čarltona... To pogađa klub i svlačionicu", rekao je Megvajer, koji je u psoeldnjih šest meseci trpeo uvrede, želeo da ode, ali ipak ostao rezervista u klubu.

Navijači su ga posle dugo vremena ispratili aplauzom.

"Srećan sam da smo nekako došli do pobede, nije nam bilo lako u poslednjih šest meseci. Moramo da budemo precizniji, imali smo brojne kontre, nismo im pružili šansu u drugom poluvremenu. Prvi deo meča je bio zaista slab, nije sjajno, a na kraju Onana je iskoračio i napravio tu odbranu", dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Andre Onana je istakaoa da je "samo radio svoj posao i da je srećan zbog trijumfa koji bi mogao da okrene sezonu u pozitivan smer", a obojicu je hvalio trener Erik ten Hag.

"Onana je pokazao karakter. On zna da njegov nivo nije bio na nivou njegovog umeća. Može bolje. U subotu je dobro igrao, kao i sada. Takođe, ne smemo zaboraviti briljantnu odbranu posle njihovog kontranapada u drugom poluvremenu. Naravno, jedna od njegovih veština je i da dobro brani penale. Megvajer igra aktivnije, dobro u odbrani, ima samopouzdanja u duelima. Mislim da na pravi način agresivnošću dominira nad protivnicima. Videli ste da je za to bio i nagrađen. Naravno, ima veštinu igranja glavom, dobar završetak akcije", istakao je Ten Hag.

Pred meč je odata počast ser Bobiju Čarltonu koji je odigrao 758 utakmica za Mančester junajted od 1956. do 1973. godine, a postigao je 249 golova za klub sa "Old traforda". Sa Mančester junajtedom je postao šampion Evrope 1968. godine, kao i tri titule prvaka Engleske i jedan FA kup.