Premijer liga

Arteta ponosan na Arsenal, Pep nije previše tugovao i čeka da Siti "ozdravi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2023 22:16
Arteta ponosan na Arsenal, Pep nije previše tugovao i čeka da Siti "ozdravi" Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Konačno se Mikel Arteta radovao protiv svog učitelja Pepa Gvardiole. Arsenal je u meču bez mnogo prilika uspeo golom Gabrijela Martinelija da pobedi Mančester siti 1:0 u derbiju osmog kola Premijer lige i da posle osam sušnih godina oseti slast trijumfa nad "građanima".

"Toliko sam ponosan. Ovo je pravi trenutak sa pravim ljudima. Znali smo da ćemo morati da patimo, izgaramo na terenu i tako je i bilo. Bila nam je potrebna velika predstava i velika podrška sa tribina. Osećamo da smo uradili nešto veliko", rekao je Arteta.

Pao je kamen i sa srca Španca.

"Siti nam je pravio dosta problema i poteškoća. Nije bilo lako izvući se. Potreban vam je pravi tajming, prava kretnja, hrabrost. Normalno je suočavati se sa teškim trenucima protiv ovog tima. Morali smo da budemo direktni, da kontrolišemo emocije i ne dozvolimo da nas uvuku u zamku.", istakao je Španac.

Pep Gvardiola se odavno nije suočavao sa problemima koji tresu Mančester Siti. U poslednje četiri utakmice "građani" su pobedili samo Lajpcig u Ligi šampiona, a gubili su od Njukasla u Liga kupu, Vulverheptona u prvenstvu gde su večeras ponovo poraženi.

"Dobro smo otvorili utakmicu, sa dve, tri prilike. Arsenal je počeo drugo poluvreme u mnogo boljem ritmu. Bilo je tesno, a oni su postigli gol posle odbitka. Pobedili su i čestitam im. Nijedan tim nije imao mnogo šansi. Oba tima su vršila kvalitetan, visok presing. Jedna akcija i izgubili smo utakmicu. Arsenal je deset minuta dominirao i posle toga je bilo izjednačeno. I mi smo imali naše minute, ali je bilo prilično izjednačeno", rekao je Pep.

Mančester Siti posle 8. kola ima 18 od moguća 24 boda i gleda u leđa Arsenalu i Totenhemu koji imaju po 20.

"Mоžemo da izgubimo i od Vulvsa. Imamo dva poraza razedom i čeka nas reprezentativna pauza. Nadam se da će mi se igrači vratiti zdravi i da ćemo krenuti ispočetka. Možda je i bolje biti ovde gde jesmo i videti šta treba da unapredimo kako bismo ih uhvatili", zaključio je Gvardiola.