Premijer liga

Pobeda, pa loša vest za Čelsi: Ben Čilvel ne igra najmanje osam nedelja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 08:31
Pobeda, pa loša vest za Čelsi: Ben Čilvel ne igra najmanje osam nedelja Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Atmosferu u taboru Čelsija posle sinoćnje pobede nad Fulamom (2:0), prve premijerligaške posle više od mesec dana, pokvarila je vest da Ben Čilvel mora na novu pauzu, u najboljem slučaju dvomesečnu.

Levi bek se povredio još sredinom prošle nedelje u šestnaestini finala Liga kupa protiv Brajtona. Trener Plavaca Maurisio Poketino je dva dana kasnije na konferenenciji, uoči daljih testova, nagovestio da bi "moglo da se radi o povredi zadnje lože" i da "situacija ne izgleda dobro", što je ovog popodneva potvrdio i britanski Telegraf informacijom da će igrač pauzirati "mininum osam nedelja".

 

 

Čilvel je problema sa zadnjom ložom imao i prošle sezone tokom koje ga iz istog razloga na terenu nije bilo ukupno četiri meseca, uoči, tokom i posle Mundijala u Kataru, a zatim i u finišu sezone. Od starta aktuelne takmičarske godine odigrao je ukupno sedam utakmica, na četiri je čak nosio i kapitensku traku, s tim da ga je Poketino češće koristio kao krilo, dok je na poziciji levog beka najčešće igrao Livaj Kolvil.

Čelsi ima velikih problema sa stanjem igrača, Kristofer Enkunku, Ris Džejms, Romeo Lavija i Velsi Fofana već neko vreme su van stroja, a manjih problema sa povredama imali su i Mojzes Kaisedo, Mihajlo Mudrik, Benoa Badijašil, Noni Madueke, Trevo Čalova i Karni Čukvuemeka.