Premijer liga

Premijer liga na Areni: Totenhem šest godina čeka na pobedu nad Liverpulom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2023 10:40
Premijer liga na Areni: Totenhem šest godina čeka na pobedu nad Liverpulom Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Hari Kejn je napustio Totenhem ovog leta (možda se i vrati jednog dana), a "pevci" ne da nisu imali pad rezultata već su uz Mančester siti, Liverpul i Arsenal neporažena ekipa u Premijer ligi posle startnih šest kola. Danas u derbiju 7. kola na noge im dolazi Liverpul (18.30, TV Arena 2 Premium), tim koji nisu pobedili šest godina!

Baš je Hari Kejn sa dva pogotka bio glavni akter poslenjeg trijumfa "pevaca" nad timom Jirgena Klopa i to već davnog 22. oktobra 2017. godine (4:1). Od tada do danas na 12 mečeva u svim takmičenjima "redsi" su ubeležili devet trijumfa i tri remija! Menadžer Totenhema Angelos Postenkoglu je sjajno implementirao Madisona u ekipu, raspucali su se Rišarlison i Son, ali u današnji duel ulazi sa mnogo kadrovskih problema. Najveći problem je što je Madison neizvestan, kao i Lo Selso, Džonson. Navijači sigurno na terenu neće videti Bentankura, Hila, Perišića (do kraja sezone), Sesenjona i Vajtmena.

 

 

Na drugoj strani, Liverpul je kompletan, nelagodu sa povredom kuka ima samo Tijago Alkantara. "Redsi" imaju dva boda više od Totenhema, posle startnog remija u seriji su od pet pobeda i veoma su efikasni kao i današnji rival (po 15 datih golova).

Mančester siti je u Njukaslu doživeo prvi poraz u sezoni. Eliminisan je od "svraka" u Liga kupu, a na gostovanje gladnim "vukovima" dolazi bez De Brujnea, Džona Stonsa, Bernarda Silve i kažnjenog Rodrija. 

"Sve utakmice koje mi igramo su lake. Da, da, tako je. Ako ne osvojimo Premijer ligu sa 10 poena prednosti u novembru, to je katastrofa", ironično je najavio meč menadžer Sitija Pep Gvardiola, a onda u ozbiljnom tonu dodao da ima poštovanje prema Vulverhemptonu koji igra bolje nego što rezultati pokazuju.

 


 
Mančester junajted u četiri dana drugi put igra protiv Kristal Palasa. Lako su "đavoli" prošli rivala iz Londona u Liga kupu Engleske (3:0), videćemo hoće li biti uspešni i u borbi za bodove. Arsenal gostuje Bornmutu, Parti i Timber su van stroja, videćemo koga će od rekovalescenata (Martineli, Rajs, sakda, Saliba, Trosar, Vijeria) na teren moći da pošalje Mikel Arteta.

 

Premijer liga, 7. kolo

Subota

Aston Vila - Brajton 13.30 (TV Arena 1 Premium)
Bornmut - Arsenal 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Everton - Luton 16.00 (TV Arena sport 8)
Mančester j. - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 1)
Njukasl - Barnli 16.00 (TV Arena sport 7)
Vest Hem - Šefild j. 16.00 (TV Arena sport 6)
Vulverhempton - Mančester siti 16.00
Totenhem - Liverpul 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Notingem Forest - Brentford 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Fulam - Čelsi 20.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore