Liga 1

PSŽ pikirao pojačanje: Muani na meti Parižana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 16:12
PSŽ pikirao pojačanje: Muani na meti Parižana Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Fudbaler Ajntrahta i francuski reprezentativac Randal Kolo Muani mogao bi na kraju sezone da potpiše ugovor sa Pari Sen Žermenom, prenosi "Parizijen".

Muani (24) je prošle godine stigao u Ajntraht bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa Nantom. "Parizijen" navodi da je rukovodstvo PSŽ-a počelo da slaže tim za narednu sezonu, pošto bi pariski klub u letnjem prelaznom roku mogao da ostane bez Nejmara i Lionela Mesija.

Rukovodstvo "svetaca" je spremno da ponudi Ajntrahtu 100 miliona evra za francuskog napadača. Muani je ove sezone odigrao 30 utakmica za Ajntraht i postigao je 15 golova. 

On je igrao za Francusku na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru. Za "trikolore" je odigrao tri utakmice na Mundijalu i jednom se upisao u strelce. 

Muani je u finalu SP u poslednjim trenucima produžetaka pri rezultatu 3:3 izašao sam ispred argentinskog golmana Emilijana Martineza. Međutim, postao je najveći tragičar finala, pošto je njegov udarac Martinez obranio nogom. Argentina je potom osvojila titulu, pošto je pobedila Francusku posle boljeg izvođenja penala.