Liga 1

Dembele, Kurzava, Hakimi i Muani suspendovani zbog hemofobije: Liga 1 kaznila kvartet iz Pari Sen Žermena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 13:51
Dembele, Kurzava, Hakimi i Muani suspendovani zbog hemofobije: Liga 1 kaznila kvartet iz Pari Sen Žermena Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard)

Kolo Muani, Osman Dembele, Ahraf Hakimi i Lajvin Kurzava pridružili su se navijačima Pari Sen Žermena dok su ovi uvredljivom pesmom prozivali predsednika Olimpika iz Marseja, posle meča ta dva kluba, zbog čega nemaju pravo da igraju sa Renom za dva dana. 

Kaznu je propisala uprava Lige 1, a na teret grešnoj četvorci stavlja se iskazivanje homofobičnih stavova tokom pomenutog događaja 24. septembra na "Parku prinčeva", sa ciljem da se omalovaži prvi čovek gostiju. 

Sankcionisan je i PSŽ, tako što će morati na dve domaće utakmice da zatvori tribinu sa najvernijim navijačima. Prvi deo kazne biće sigurno sproveden, dok će sledeći biit aktiviran u slučaju ponavljanja spornog ponašanja pristalica "svetaca".  

"Klub žali što je Disciplinska komisija odlučila da sprovede preteranu meru, koja će verovatno unazaditi rad na dijalogu i prevenciji koji klub sprovosi sa udruženjima navijača i institucijama vlasti. Svesni smo važnosti ove brobe i simbolike koju uma odluka, zato nećemo ulagati žalbu", oglasio se PSŽ, koji je u drugom kolu Lige šampiona, ove sedmice, ubedljivo poražen od Njukasla.