Liga 1

Kraj dvomesečne sage: Randal Kolo Muani u "minut do 12" potpisao za PSŽ!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 09:44
Kraj dvomesečne sage: Randal Kolo Muani u "minut do 12" potpisao za PSŽ! Tanjug/Torsten Silz/dpa via AP

Randal Kolo Muani zvanično je postao sinoć novi fudbaler Pari Sen Žermena. Transfer je realizovan u gotovo poslednjim minutima prelaznog roka, a nakon dvomesečne sage, "sveci" su najzad uspeli da dovedu napadača Frankfurta. I to za neverovatnih 90 miliona evra.

Kolo Muani potpisao je petogodišnji ugovor sa Parizana i prema navodima francuskih medija, na "Parku Prinčeva" zarađivaće sedam miliona evra po sezoni. Drama sa francuskim napadačem trajala je poprilično dugo, iako je Kolo Muani već ranije dogovorio lične uslove sa "svecima". Razlog je bio Ugo Ekitike, fudbaler PSŽ-a, koji je trebao da pređe u Frankfurt. Ali, pošto je ipak odlučio da ne promeni sredinu, čelnici nemačkog kluba nisu bili tako voljni da puste Kolo Muanija.

 

 

Ipak, na kraju je došlo do saradnje, a osvajač Lige Evrope za 2021. godinu napravio je jedan od najvećih transfera u istoriji nemačkog fudbala...

Kolo Muani je odličan napadač, ali je večno ostati upamćen kao tragičar Mundijala u Kataru, kada je u finalu između Argentine i Francuske promašio zicer u 120 minutu, pri rezultatu 3:3. Emilijano Martinez zaustavio je udarac novopečenog člana PSŽ-a, da bi Francuska u nastavku meča izgubila u penal seriji.