Liga 1

Nant se očekivano rastao sa trenerom Kombuareom, Aristuj vodi ekipu do kraja Lige 1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 20:58
Nant se očekivano rastao sa trenerom Kombuareom, Aristuj vodi ekipu do kraja Lige 1 Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Nant je u velikoj krizi, nije pobedio u poslenjih 11 mečeva Lige 1, izgubio je finale Kupa Francuske od Tuluza sa čak 5:1 i uprava je morala da reaguje smenom trenera Antoana Kombuarea. Iskusni sručnjak, koji je prošle sezone osvojio Kup Francuske, izgubio je nit u finišu sezone i serijom neuspeha doveo je tim na 17. mesto koje vodi u Drugu ligu!

Od kada je Kombuare preuezo Nant 2021. godine klub je ostvarivao značajne rezultate, prošao je grupnu fazu Lige Evrope i u šesnaestini finala je eliminisan od Juventusa (1:1, 0:3). Od februara i te eliminacije je i počeo sunovrat u Ligi 1, osvojio je samo četiri boda u poslednjih 11 kola i od nove borbe za Evropu stigao je zonu ispadanja. Debakl u finalu kupa bio je signal da nešto mora da se menja, ali konflikt sa Hađamom, kada mu nije dozvolio da igra poslednji meč, samo je prelio čašu nezadovoljstva.

 

 

Uprava je odlučila da tim poveri treneru mladog tima Pjeru Aristoju kome je ovo prvi posao sa seniorima. Do kraja Lige 1, Nant gostuje Tuluzu, dočekuje Monpelje, ide na noge Lilu i na kraju će sačekati Anže. "Kanarinci" imaju 32 boda, Okser 34, a Brest i Strazbur po 35 bodova. Između ove četiri ekipe jedna će ispasti, jer je Anže već u nižem rangu, a Troa i Ažaksio su tamo zakoračili jednom nogom.