Vesti iz fudbala

Kup Francuske pripao Tuluzu: Nant se "obrukao" u finalu

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

29.04.2023 22:54
Kup Francuske pripao Tuluzu: Nant se "obrukao" u finalu Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Fudbaleri Tuluza su ubedljivim trijumfom u finalu nad Nantom 5:1 (4:0) osvojili trofej Kupa Francuske.

Izabranici Filipa Montanijea su uprkos osrednjoj sezoni i sredini tabele, uspeli u nečemu što nije pošlo za rukom ni Pari sen Žermenu, a to je osvajanje Kupa.

Iako je Nant bio favorit, Tuluz je u prvih 45 minuta odigrao maestralno i rešio pitanje pobednika. Prvi pogodak postigao je Logan Kosta već u četvrtom minutu, kada se u ulozi asistenta našao Branko van den Bomen.

Već u desetom minutu bilo je 2:0, strelac je ponovo bio Logan Kosta, da bi treći gol postigao Tijs Dalinga u 23. minutu. Definitivno pitanje pobednika rešio je Dalinga svojim drugim pogotkom u 31. minutu meča.

Nant je u drugom poluvremenu uspeo da postigne pogodak i to sa bele tačke, kada je precizan bio Ludovik Blas u 75. minutu. Međutim, u 79. je Zakarija Abuklal postigao i peti gol za Tuluz i postavio konačan rezultat.

Nant je eventualnim trofejom mogao da "spasi" sezonu, odobrovolji navijače i nametne dobru atmosferu pred grčevitu borbu za opstanak koja ga očekuje. Međutim, u tome nije uspeo i nema sumnje da ga čeka veoma zahtevan period.