Liga 1

PSŽ pred dilemom: Kupiti špica da zameni Mbapea ili dovesti Bruna Gimaraeša ili Silvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 11:54
Rafael Leao, krilni napadač Milana Twitter/AC Milan
Rafael Leao, krilni napadač Milana

Kako će izgledati život Pari sen Žermena posle Kilijana Mbapea? Mediji su već počeli da se bave ovom temom jer PSŽ nekako da nadomesti odlazak prve zvezde kupovinom nove.

Jedan broj medija ističe da će "sveci" dovesti zameni za Mbapea u napadu, a da se razmatraju tri opcije: golgetera Intera Lautara Martineza, krilnog napadača Milana Rafaela Leaoa i "devetku" Napolija Viktora Osimena. Cena za svakog od ove trojice je slična: veća je od 100 miliona evra.

Novac nije problem za PSŽ, ali postoji dilema da li je uopšte ekipi potrebna "devetka" jer su minulog leta platili skoro 165 miliona evra za Gonkala Ramosa i Kolo Muanija. I nijedan nije standardan jer Mbape igra sam u špicu, uz Osmana Dembelea kao drugog špica, iako su njih dvojica krilni napadači. I najbolje bi bilo da imaju "devetku" uz sebe.

Zato postoje i oni "izvori" koji kažu da trener Luis Enrike više želi klasu od veznog igrača, kako bi dobio na stabilnosti veznog reda i kreaciji. Brazilac iz Njukalsa Bruno Gimaraeš i as Mančester sitija Bernardo Silva su željena pojačanja. Sa Silvom je već pregovarano tokom leta, na kraju je Portugalac potpisao novi ugovor što znači da mu je i cena za obeštećenje visoka kao i u slučaju Bruna Gimaraeša - od 80 do 100 miliona evra.

Biće interesantno videti šta će na kraju odlučiti PSŽ jer je Luis Enrike restartovao sistem minulog leta i doveo osmoricu novih fudbalera, plus dvojica mlađih koji su stigli Brazilci Beraldo i Moskardo.