Liga 1

Drugi mladi Brazilac u Parizu: PSŽ dovodi i Gabrijela Moskarda iz Korintijansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 16:35
Trener PSŽ Luis Enrike Guliver/AP Photo/Petr David Josek
Trener PSŽ Luis Enrike

Posle štopera Sao Paula Lukasa Beralda (20), Pari sen Žermen je danas dogovorio sa Korintijansom transfer mladog veznog igrača Gabrijela Moskarda (18).

Parižani će brazilskom klubu platiti 20 miliona evra za talentovanog igrača koji je skrenuo pažnju na sebe u drugom delu ove godine jer je odigrao 25 mečeva uz jedan pogodak. Posle dobrih igara u podmlatku, Moskardo je od 28. juna, kada je debitovao za prvi tim, odigrao većinu mečeva za čuveni klub koji ima zavidnu vitrinu trofeja, sedam titula, Kopa Libertadores iz 2012. godine.

Trener "svetaca" Luis Enrike ima poprilično dobar igračkiu potencijal u veznom redu, koji je letos pojačan Manuelom Ugarteom, Fabijanom Ruizom, Markom Asensijom, Li Kang-inom, pa je angažman Moskarda protumačen kao ulaganjem u budućnost.

Imaće mladi reprezentativac Brazila dovoljno vremena za aklimatizaciju u novm klubu, a u kapitenu i zemljaku Markinjosu dobrog učitelja i veliku pomoć.

Lider Lige 1 nastaviće takmičenje u šampionatu 14. januara, ali do tada će "sveci" odigrati dva susreta, prvi u Superkupu Francuske protiv Tuluza (3. januar), a zatim i meč šesnaestine finala Kupa Francuske protiv niđerazrednog Revela (7. januar).