Liga 1

Srpski napadač Andrej Ilić na lekarskim pregledima u Lilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 12:34
Andrej Ilić je igrao za mladu selekciju Srbije MN Press
Andrej Ilić je igrao za mladu selekciju Srbije

Andrej Ilić (23), srpski napadač koji je odigrao sjajno u dresu norveške Volerenge karijeru neće nastaviti u Kardifu, već izvesno u francuskom Lilu. Tržište diktira redosled poteza i umesto u avionu za Vels, nekadašnji napadač Javora uputio se u Francusku gde su za danas zakazani lekarski pregledi.

Lil će prama informacijama određenih meritornih sajtova platiti Valerengi 4.000.000 evra, što je četiri puta više nego što je norveški klub investirao u igrača pre godinu dana. 

 

 

Ako sve prođe kako se očekuje, Andrej Ilić će staviti paraf na ugovor i uz Komnena Andrića (Klermon) i Nemanje Matića (Lion) biti tek treći igrač iz Srbije u Ligi 1 ove sezone. Izdanak omladinske škole Partizana, je preko Napretka iz Kruševca, Javora, letonskog RFS-a i Valerenge, samo svojim radom, igrama i golovima stigao na Top nivo. Na 15 mečeva u Valerengi postigao je devet golova ove sezone.

Lil je na petom mestu Lige 1 posle 19 kola, ima samo šest bodova zaostatka za drugoplasiranom Nicom i Ilić neće imati toliko opterećenje na startu jer trener Paulo Fonseka u Džonatanu Dejvidu i Ivanu Kavaleiru ima napadački tandem. Lil u nedelju dočekuje Klermon, zatim ga čeka meč Kupa Francuske protiv Liona, a onda i gostovanje PSŽ-u.