Liga 1

Srpski napadač Andrej Ilić zadužio dres francuskog Lila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 17:24
Andrej Ilić MN Press
Andrej Ilić

Lil je ojačao napad srpskim golgeterom Andrejom Ilićem. Fudbaler koji je ponikao u Partizanu, ali karijeru gradio u Javoru, Napretku, RFS-u, pa poslednjih godinu da norveškoj Valerengi, prošao je juče lekarske preglede i danas bio treći na redu za promociju u francuskom klubu.

Francuzi su ga otkupili za četiri miliona evra i kompletirali napadačku liniju u kojoj su Džonatan Dejvid, Ivan Kavaleiro, a od danas i Tiago Morais. Ilić je u jako dobroj formi, na 15 mečeva postigao je devet golova i Lil nema tu klasičnu "devetku", pa će Ilić dobijati priliku da se iskaže.

 

 

Radno je bilo u Lilu poslednjeg dana prelaznog roka jer su potpisali mladi defanzivac Rafael Fernandes, koji je stigao iz Arouke, a promociju i prvi trening je imao i 20-godišnji Tiago Morais, pristigao iz Boaviste.

 

 

Lil u nedelju od 15.00 časova dočekuje Klermon, pa će gledaoci TV Arena sport-a imati priliku da možda i vide Ilića na terenu ako trener Paulo Fonseka proceni da mu je potreban za ovaj meč. Ukoliko i ne bude u rosteru, Ilić će vrlo brzo dobiti priliku jer Lil u narednih 13 dana ima čak četiri meča. Osim Klermona, igraće protiv Liona u Kupu Francuske, te u Ligi 1 sa PSŽ-om i Avrom.