Liga 1

Lion planira da potroši 50.000.000 evra za pojačanja, Rade Krunić na listi želja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 13:32
Rade Krunić, vezni igrač Milana Profimedia
Rade Krunić, vezni igrač Milana

Prodisao je Lion, sa tri vezane pobede u Ligi 1 ne samo da je prepustio "fenjer" Klermonu već je isplivao iz opasne zone. Francuski gigant je rešio da izdvoji 50 miliona evra za pojačanja u janauru, a na listi želja visoko je Rade Krunić.

Sportski direktor David Fio smatgra da vezni igrač Milana može da se uklopi sa Tolisoom i Kakereom, a ima dovoljno iskustva da odmah bude vredno pojačanje. Nije njegovo ime na listi pojačanja iznenađenje, jer je i letos bio na radaru "lavova", ali se transfer nije ostvario.

Krunić želi da napusti Milan u januaru, predlog ugovora Fenerbahčea stoji od kraja avgusta i nije se promenio. Milan je tada odbio pet miliona evra na ime obeštećenja, možda će ga sada i prihvatiti sem ako Lion ne ponudi više i ne dogovori se sa Krunićem na koga računaju u Istanbulu.

 

 

Kako prenosi "L ekip", Lion planira da pojača sve linije. Klemon Lengle, štoper Aston Vile je najveća želja za defanzivnu liniju, ali istog igrača traže Bajern i Milan. Na listi su Adrijelson iz Botafoga, kao i njegovog saigrača golmana Lukasa Perija, dok je velika želja u odbrani i Najef Ager iz Vest Hema.

Lion bi iz Vest Hema i Saida Benramu, na spisku su Larži Ramazani, bočni napadač Almerije. U špicu bi rado videli Uga Etikitea iz PSŽ. Ako ostvare 50 odsto želja biće izvesno da će obezbediti opstanak u Ligi 1.

Objavljena je i lista igrača koje bi Lion rado pustio a na njoj su Skeli Alvero, Dijego Moreira, Pol Akuoku, Mama Balde, Ejnsli Mejtland Najls i Ernest Nuame.