Serija A

Lil postavio Ženesija i rastao se sa Paulom Fonsekom: Milan je sledeća stanica Portugalca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 20:13
Paulo Fonseka Guliver/ LaurentSanson Panoramic
Paulo Fonseka

Posle Juventusa, Fiorentine, Napolija i Bolonje i Milan je rešio pitanje novog trenera jer više nema prepreka da potpiše Paula Fonseku

Portugalski stručnjak je danas oficijalno raskinuo ugovor sa francuskim Lilom (doveo Bruna Ženesija), u kome je radio protekle dve godine i očekuje se da Milan vrlo brzo objavio da će baš on naslediti Stefana Piolija na klupi roseo-nera.

Već je postignut dogovor sa Fonsekom o saradnji na dve godine sa opcijom produžetka za još jednu, uz platu od 2,5 miliona evra neto. Fonseka je sve do dolaska u Šahtjor iz Donjecka u maju 2016. godine imao promenljivih uspeha u radu (Avesm Pasos Fereira, Porto, Braga), a onda je dominirao sa ukrajinskim klubom tri sezone, imao zapažene rezultate i u Ligi šampiona što ga je dovelo u Romu. 

 

 

Peto mesto sa "vučicom", pa polufinale Lige Evrope doveli su do rastanka 2021. godine. Od juna 2022. bio je trener Lila, imao je dobre rezultate, nije ih krunisao trofejima.

Milan se rastao sa Stefanom Piolijem posle pet sezona. Dugo je građen jedan sistem rada i treninga, videćemo kako će se Fonseka tome prilagoditi jer će mu biti najteže promeniti nešto na čemu je dugo insistirano.

Odmah je reagovao i Lil i imenovao Bruna Ženesija kao novog trenera. Bivši trener Rena potpisao je danas dvogodišnji ugovor.