Serija A

Fonseka pred potpisom u Milanu: Plata 2,5 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 12:00
Paulo Fonseka Guliver/ LaurentSanson Panoramic
Paulo Fonseka

Stafano Pioli se oprostio od Milana, Paulo Fonseka čeka da se ovih dana završi papirologija kako bi stavio potpis na dvogodišnji ugovor sa roso-nerima. Portugalski stručnjak koji je u prethodne dve sezone predvodio francuski Lil potpisaće dvogodišnji ugovor (uz opciju produžetka i za treću sezonu), a plata će mu biti 2,5 miliona evra, prenose italijanski mediji.

Milan je dugo vagao koga da postavi na klupu. Razmišljalo se i razgovaralo sa De Serbijem, Seržom Konseisaom, Žulenom Lopetegijem i Paulom Fonsekom. Jedino Portugalac nije imao dilemu da želi, a jedini su Lopetegi i on bili slobodni jer mu je ugovor istekao za završetkom sezone u Ligi 1.

Fonseka ima jedan dosta dobar kontinuitet u radu poslednjih deset godina vodeći Pasos Fereiru Porto, Bragu, Šahtjor (2016/19), Romu (19/21) i Lil (22/24). Poznaje veoma dobro italijanski fudbal i u Milanu su procenili da će nastaviti Piolijevim stopama i nastaviti da unapređuje igru i tim koji je prošlog leta pretrpeo velike promene, a i ovog će morati da se ddoatno pojača jer je ostao bez Simona Kjera, stuba odbrane, te Olivija Žirua, prve "devetke".