Liga 1

Previše je stranih trenera u Francuskoj: Arsen Venger smatra da to nije u redu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 09:43
Arsen Venger pozdravlja navijače i predstavnike medija Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Arsen Venger pozdravlja navijače i predstavnike medija

Francuska Liga 1 broji 18 klubova, a čak deset timova iz elitnog ranga prevode strani terneri, što prema mišljenu legendranog Arsena Vengera nije u redu.

Iskusni francuski stručnjak, koji trenutno obavlja funkciju u FIFA, smatra da taj trend treba da se promeni i da u zemlji finaliste poslednjeg Svetskog prvenstva i dalje ima kvalitetnog trenerskog kadra.

"Nemam ja ništa protiv toga što u francuskom fudbalu rade strani stručnjaci. To je dobro jer oni uvek donose nove ideje i unapređuju ligu. Međutim, čini mi se da ih u ovom trenutku ima previše. A da pri tome, ne verujem da su ti koji rade u Ligi 1 kvalitetniji od francuskih trenera. Pre mi se čini da je u pitnaju trend koji se odomaćio kod funkcionera klubova", rekao je Venger.

Bivši trener Arsenala koji je u Londonu radio od 1996. do 2018. godine smatra da bi sa tom praksom trebalo da se prestane i pruži prilika stručnjacima koji su diplomu stekli u Francuskoj.

Podsećanja radi u ovom trenutku klubove u Ligi 1 predvode sledeći strani treneri: Luis Enrike (PSŽ), Frančesko Farioli (Nica), Adi Hunter (Monako), Paulo Fonseka (Li), Vil Stil (Rems), Luka Elsner (Lavr), Đenaro Gatuzo (Olimpik), Laslo Bolonji (Mec), Karles Martinez Noveli (Tuluz) i Fabio Groso (Lion).