Liga 1

Petardom prekinut meč Monpelje - Klermon: Domaćina čeka kazna zbog huligana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2023 18:30
Petardom prekinut meč Monpelje - Klermon: Domaćina čeka kazna zbog huligana Guliver

Fudbaleri Monpeljea strpali su već bili tri boda u džep, jer su pre prekida meča u 91. minutu, imali ogromnih 4:2 protiv Klermona, ali su huligani među pristalicama domaćina susreta 8. kola francuske Lige 1 naneli veliku štetu svom timu.

Petarda ubačena na teren pala je ispred protivničkog golmana Morija Dijaoa, posle čega je glavnu sudija svirao prekid, pa su sada na potezu disciplinski organi. Mada se incident desio posle regularnog dela utakmice, a već viđeni gubitnik nije imao realnu šansu da se vrati u život, arbitar je doneo drastičnu odluku posle iznošenja čuvara mreže na bolničkim nosilima. 

Prema navodina lokalnih medija, policija je već identifikovala krivca za nemio događaj, kog čega velika kazna, ali to ne može da budeha ekipi i upravi Monpeljea, jer ih verovatno čekaju odgovarajuće sankcije. Možda čak i registracija susreta službenim rezultatom u korist gostiju. 

Sve to dan posle velikog ispada navijača Novog Pazara koji su takođe petardama zasuli teren, od čega su "stradala" dva njihova igrača, s tim da taj susret MozzartBet Superlige Srbije nastavljen, a Pazarci savladali Vojvodinu.