Liga 1

Dobra i loša vest za PSŽ: Mbape trenira, Nuno Mendeš mora na operaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2023 18:24
Dobra i loša vest za PSŽ: Mbape trenira, Nuno Mendeš mora na operaciju Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Dobra i loša vest za PSŽ: Kilijan Mbape se oporavio, Nuno Mendeš će odsustvovati bar četiri meseca jer mora na operaciju. Da počnemo od loše. Nuno Mendeš, talentovani levi bek nije uspeo terapijama da izleči povredu tetive i doneta je odluka da se problem reši operacijom u Finskoj. Odsustvovaće sa terena najmanje naredna četiri meseca, a od ishoda rehabilitacije PSŽ će doneti odluku da li će kupovati na zimu novog levog beka.

Portugalski reprezentativac se povredio 30. aprila protiv Lorijena, pokušali su lekari da napuknutu tetivu zaleče terapijama i nisu izabrali dobro rešenje. Operacija je na kraju neophodna, samo je igrač izgubio mnogo vremena a i živaca.

Trener Luis Enrike nije insistirao na novom levom beku jer je računao na Mendeša, a na toj poziciji od starta sezone koristi Lukasa Ernandeza, kupljenog od Bejerna da bude u štoperskom pasu sa Škrinjarom i Marikonjosom.

Dobra informacija za navijače PSŽ je dobar oporavak Kilijana Mbapea. Prvi as kluba i jedan od najboljih napadača planete osetio je bol u mišiću na derbiju protiv Marseja i bio je preventivno izveden. On je danas trenirao u teretai i biće spreman za naredne izazove.