Liga 1

Saga konačno završena: Kilijan Mbape napušta prestonicu na leto, obavešten i prvi čovek Parižana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 18:50
Fudbaler Pari sen Žermena Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Fudbaler Pari sen Žermena Kilijan Mbape

Iako smo ovu priču čuli stotinu puta, sada je, navodno, sve rešeno - Kilijan Mbape definitivno napušta Pari sen Žermen na leto, a o svojim namerama nedavno je obavestio i prvog čoveka "svetaca" - Nasera al Helaifija.

Kako francuski i svetski mediji prenose, Mbape je posle dosta vaganja, odlučio da napusti Parižane i pređe u Real Madrid po isteku ugovora ovog leta, pa će put španske prestonice krenuti kao slobodan igrač, dok će aktuelni prvaci okrenuti novi list i sa potpuno novim timom, nastaviti da jure zacrtani cilj, a to je osvajanje Lige šampiona.

To Mbapeu nije pošlo za rukom u proteklih sedam godina, tokom kojih je neko vreme delio svlačionicu i sa velikanima poput Lea Mesija i Nejmara, pa je Francuz, gladan trofeja, odlučio da pređe u sredinu, gde diskutabilno ima najveću šansu da ostvari san svakog fudbalera.

 

 

Mogućnost da ode u Real nagoveštavala se godinama. Proteklih sezona bio je jako blizu potpisa za Madriđane, ali je sada, navodno, sve dogovoreno. Momak iz pariškog predgrađa Bondi postaće slobodan igrač od 30. juna i svaka naredna destinaca osim Madrida, bila bi pravo iznenađenje.

Kako se piše u Parizu, sledeći klub Mbapea biće poznat tek po završetku sezone kada se očekuje i ozvaničenje odlaska, dok je sva pažnja sada skoncentrisana na završetak aktuelne sezone.