La Liga

Barselonina teška matematika za kraj: Žoao Kanselo i Feliks stižu ako stigne uplata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 16:38
Barselonina teška matematika za kraj: Žoao Kanselo i Feliks stižu ako stigne uplata Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Barselona će sutra, za kraj prelaznog roka pokušati da dobije džekpot, da zatvori pozajmice Žoao Kansela iz Mančester sitija i Žoao Feliksa iz Atletiko Madrida. Nisu Katalonci bez razloga pustili Ansu Fatija u Brajton i Klemona Lenglea u Aston Vilu, jer očekuju da će moći da završe nova dva posla a da ne probiju limit u budžetu, a samim tim rizikuju da ne mogu da registruju pomenuta dva pojačanja​.

"Marka" ističe da je predsednik Katalonaca Đoan Laporta na iglama jer očekuje da fond "Libero" uplati 20 miliona evra za kupovinu "Barselone vižna". Sa tim novcem bi prvo završili registraciju Iniga Martineza, a zatim i Žoao Kansela. Prema informacijama medija, Laporta još nije poslao Mančester sitiju predlog pozajmice jer nema novca. 

 

 

Atletiko Madrid i Barselona su u dobrim odnosima, pogotovo posle džentlmenskog sporazuma kod otkupa Antoana Grizmana, pa Laporta čeka da reši Martineza i Kansela, pa da ostatak novca uloži u Feliksa.

Mnogo matematike, a malo vremena. Laporta je prošle godine napravio "neverovatnu gimnastiku" kada je uspeo da prodajom procenta raznih Barsinih firmi nadoknadi skoro 800 miliona evra minusa. Ako "Libero" uplati na vreme novac, trener Ćavi Ernandez će dobiti kapitalna pojačanja, možda i za napad na Ligu šampiona.