La Liga

Flik čuva Kansela i Žoao Feliksa: Nemac traži da Portugalci ostanu u Barseloni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 09:58
Žoao Feliks Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Žoao Feliks

Barselona se odlučila za nemačku disciplinu, novi trener Hansi Flik kao jedan od prvih zadataka sa spotrtskim direktorom Dekom imao je u vezi otkupa dvojice Portugalaca Žoao Kansela i Žoao Feliksa.

I dok je Kanselo potvrdio klasu, bez obzira na greške iz duela sa Pari sen Žermenom koji su uticali na eliminasiju u četvrtfinalu UEFA Lige šampiona, Feliks je ostao pod znakom pitanja, mada ga je Ćavi precrtao dok se smatralo da će ostati na klupi.

Nemac misli drugačije. Dao je zeleno svetlo Deku da završi transfer za obojicu! Flik smatra da Feliks može mnogo toga da ponudi timu i da po njegovom mišljenju nije bio dovoljno dobro iskorišćen. Postigao je 10 golona na 44 meča, neki su bili presudni kao protiv Atletiko Madrida i Portoa u Ligi šampiona, ali svakako da mu Ćavi nije davao minutažu i kontinuitet kakav po kvalitetu zaslužuje.

 

 

Na Barseloni je da sada dovrši pregovore sa Mančester sitijem i Atletiko Madridom u vezi dvojice reprezentativaca Portugalije koji će imati zapaženu rolu i na UEFA EURO 2024. godine. Moraće predsednik Đoan Laporta ponovo po pomoć u neku od banaka, ali danas je mnogo likvidniji nego pre 365 dana.