La Liga

Barselona pregovara sa Atletikom oko otkupa ugovora Žoao Feliksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 16:20
Barselona pregovara sa Atletikom oko otkupa ugovora Žoao Feliksa Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Žoao Feliks minulih dana važna je tema u Barseloni. Dolazak Portugalca na pozajmicu iz Atletiko Madrida pokazao se kao pun pogodak. Ubeležo je po tri gola i asistencije u osam mečeva, pokazao da mu stil igre i prioncipi trenera Ćavija Ernandeza savršeno odgovaraju.

Predsednik Đoan Laporta je dobio znak i nema dilemu da bi kupovima Feliksa bila odličan posao, ali još uvek traži matematiku sa Atletiko Madridom koji ga neće prodati za mali novac. Igra Laporta i na kartu razumevanja jer je za samo 20 miliona evra prodao Antoana Grizmana "jorgandžijama", što je daleko ispod cene koju ima na tržištu. Sada očekuje od Atletika sličan džentlmenski potez, pogotovo ako klub uskoro produži ugovor sa trener Dijegom Simeoneom, koji ne želi Portugalca u timu.

"Kao što vidite, veoma sam srećan tu gde sam, u Barseloni", rekao je Žoao Feliks.

 

 

Nedavno je objavljen i podatak da se portugalski reprezentativac odrekao velike plate koju je imao u Atletiku, ali i u Čelsiju gde je proveo poslednjih šest meseci od kada se "zakačio" sa Simeoneom. U Barseloni zarađuje svega 400.000 evra godišnje, što je 20 puta manje nego što ima po ugovoru u Madridu!

I to je bio znak koliko je Žoao Feliks želeo da zaigra na "Kamp Nou" i dobije šansu da dokaže da Madriđani nisu uzalud platili 127 miliona evra za njegov transfer pre nekoliko godina. Barselona i Atletiko su na potezu, Feliks je rekao gde vidi sebe.