La Liga

Primera La Liga na Areni: Katalonci bi da se približe još korak ka tituli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 12:00
Primera La Liga na Areni: Katalonci bi da se približe još korak ka tituli TV Arena sport

Španci u naredna tri dana igraju mečeve 33. kola Primere La Lige, a vodeći tandem na teren izlazi večeras. Barselona dočekuje Osasunu i želi da se približi još korak ka novoj tituli, dok Real Madrid gostuje Soijedadu i pokušaće sve da ostane na ovih "minus 11" na pet mečeva do kraja.

Osasuna je umela da utiša "Kamp Nou" kao 2020. godine kada je slavila 2:1, ali ekipa iz Pamplone vida rane zbog povreda nekih igrača i ipak se sprema za finale Kupa kralja protiv Reala koje ih čeka krajem maja.

Barselona je gotovo kompletna, Usman Dembele i Pedri su se vratili na teren posle povreda što se odmah odrazilo i na golgeterski učinak Roberta Levandovskog. S obzirom da im je ostala samo Primera, trener Ćavi Ernandez je naglasio da neće biti eksperimenata jer svaki rival zaslužuje respekt i da će na teren slati najbolju postavu za taj susret.

 

 

Na mnogo težem zatadku biće Real Madrid jer Sosijedad želi da sačuva pet bodova prednosti nad Viljarealom i obezbedi Ligu šampiona. Uz to, Madriđani će biti bez Kamavinge i Vinisijusa Žuniora zbog kartona, te Alabe, Modrića, Mednija i Valverdea zbog povreda. Trener Karlo Anćeloti mora da misli i na polufinale Lige šampiona i duel sa Sitijem naredne nedelje. Ne bi trebalo da iznenadi ako se razlika između Barselone i Reala uveća posle večerašnjih mečeva.

Elče bi večeras mogao i oficijalno da postane prvi klub iz Priemere koji će ispasti u Segundu. Almerija je u dobroj formi i favorit je na današnjem meču.

Primera La Liga, 33. kolo

Utorak

Almerija - Elče 19.30 (TV Arena sport 1)
Barselona - Osasuna 19.30 (TV Arena Premium 2)
Sosijedad - Real Madrid 22.00 (TV Arena Premium 2)

Sreda

Valensija - Viljareal 19.30 (TV Arena sport 1)
Atletiko M. - Kadiz 22.00 (TV Arena sport 1)
Hetafe - Selta 22.00 (TV Arena sport 7)

Četvrtak

Đirona - Majorka 19.30 (TV Arena Premium 3)
Sevilja - Espanjol 19.30 (TV Arena Premium 2)
Atletik B. - Betis 22.00 (TV Arena Premium 2)
Rajo Valjekano - Valjadolid 22.00 (TV Arena Premium 3)