La Liga

Primera La Liga na Areni: Barsa i Atletiko u poteri za vodećim tandemom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 15:17
Lamine Jamal, mladi napadač Barselone Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez
Lamine Jamal, mladi napadač Barselone

Barselona u odloženom meču 20. kola Primere La Lige dočekuje Osasunu (19.00, TV Arena 1 Premium), dok Atletiko igra mali gradski derbi Madrida protiv Rajo Valjekana (21.00, TV Arena 3 Premium). Katalonci i "jorgandžije" nemaju više pravo na kiks i večeras im sve osim pobede dodatno komplikje situaciju.

Pobedama bi se za tri koraka približi odmaklom vodećem tandemu Đirona-Real Madrid, ali bi se i odaljili na pet bodova prvom pratiocu, petoplasiranom Atletik-u iz Bilbaoa. Koliko će se najavljeni odlazak trenera Ćavija Ernandeza osetiti na večerašnje izdanje ostaje da se vidi, ali na tvrde goste iz Pamplone moraće da ide bel Alonsa, Baldea, Gavija, Žoao Feliksa, Martineza, Rafinje, Roberta i golmana Ter Štegena. 

Sa druge strane gosti su relativno kompletni, izostaće samo Avila i Penja. Gosti iz Pamplone iznenadili su Katalonce poslednji put 202o. godine akda su u Barseloni slavili 2:1.

 

 

Atletiko je u seriji od četiri pobede, računajući i na trijumf protiv Reala u Kupu Kralja. Večeras će u gradskom derbiju tim Dijega Čola Simeonea biti prilično oslabljen neigranjem prvog strelca Alvara Morate, mada se oporavio Memfis Depaj, autor važnih golova u poslednjim mečevima. Neće biti ni Vitola, Tome Lemara, Himenesa i Azplikuete, dok kod gostiju nedostaju Bene, Sis, Lopez i Mendez.

Ove sezone je Atletiko ponizio Rajo na njegovom terenu (0:7), a i tradicionalno im dobro ide protiv "malog" gradskog rivala jer su poslednji put izgubili od njih 2013. godine (1:2). Imali su prilično posla u kancelariji Atletiko Madrida, jer su danas zvaršili transfer Gabrijela Pauliste, brazilskog štopera koji je stigao iz Valensije i zadužio "četvorku".

 

 

Primera La Liga, 20. kolo

Sreda

Barselona - Osasuna 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Četvrtak

Hetafe - Real Madrid 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore