La Liga

"Žuta podmornica" potopila Espanjol i gurnula ga u duboke vode

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 21:36
"Žuta podmornica" potopila Espanjol i gurnula ga u duboke vode Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Viljaral je posle preokreta savladao Espanjol 4:2 (0:1) u 31. kolu Primere La Lige i nastavio je trku za Sosijedadom koji je četvrti i ima pet bodova prednosti.

Domaćin je propustio pet velikih prilika u prvom delu (Pareho, Kapue, Pino kada je šutirao na gol Espanjola čak 17 puta, da bi po nepisanom fudbalskom pravilu bio kažnjen. Havi Puedo je odbitak poslao u same rašlje za vođstvo gostiju iz Barselone.

Nastavila je "žuta podmornica" da šalje torpeda ka golu Fernanda Pačeka i bilo je samo pitanje kada će početi i da trese mrežu. Kapue je ispalalio projektil sa preko 20 metara i postigao lep gol, da bi samo osam minuta kasnije Montes igrao rukom, a sudija dosudio penal za domaćina. Dani Pareho nije nadmudio Pašeka sa bele tačke, ali je imao sreće da mu se dobije lopta u noge i da se ispravi za preokret.

Nije se Espanjol predavao, Brajtvajt je ostavio Hoselua "jedan na jedan" sa golmanom i golgeter kluba iz Katalonije uspeo je da izjdnači. Međutim, nisu gosti dugo odolevali. Niko Džekson je nadtrčao Cezara Montesa a zatim matirao Pašeka za novo vođstvo domaćina koje je u konačnih 4:2 pretvorio Kapuea posle kornera.

 

 

Valjadolid je posle debakla u Madridu od Reala promenio trenera i nije nastavio niz nepobedivosti u poslednja četiri susreta jer je u nadoknadi vremena poražen od Valensije na Mestalji 2:1 (0:1).

Gosti su na startu naplatili veliku grešku štopera Diakabija koji je izgubio loptu, a Kajl Larin je lako matirao Mamaradšvilija. Valjadolid se dobro branio, domaćin jeste imao inicijativu ali ne i neku veliku priliku u prvom delu.

Kako to obično biva u fudbalu, novom kardinalnom greškom postignut je i drugi gol. Ovog puta je golman Valjadolida Masip pogrešno cenio let lopte koju je glavom poslao Diakabi i ona je pored stativa odsela u mreži iako je golman lako mogao da je uhvati! Neverovatno loša procena Masipa i neviđena sreća "grešnika" Diakabija.

Samo pet minuta kasnije Valjadolid je imao veliki zicer. Larin je petom ostavio loptu Fresnedi koji je sa šest metara umesto mreže pogodio prečku! Napadala je Valesnija i na kraju je stigla do velikog trijumfa. Havi Guera Moreno je šutirao i pronašao put lopti u mrežu za "ludilo" na "Mestalji". Bitna tri boda za Velensiju u borbi za opstanak i neugodan poraz za Valjadolid.

Sevilja je napravila možda poslednji iskorak ka sigurnom opstanku pobedivši Atletik u Bilbaou 1:0 golom Okamposa iz penala u nadoknadi. Golman Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj bili su među najzapaženmijim igračima pobedničkog tima.

La liga, 31. kolo

Utorak

Kadiz - Osasuna 0:1 (0:0)
/Garsija 62/

Đirona - Real Madrid 4:2 (2:1)
/Kasteljanos 12, 24, 46, 62 - Vinisijus 34, Vaskez 85./

Betis - Sosijedad 0:0

Sreda

Atletiko Madrid - Majorka 3:1 (1:1)
/De Pol 45+1, Morata 47, Karasko 77 - Nastasić 20/

Hetafe - Almerija 1:2 (0:1)
/Majoral 71 - Suarez 7, 58/

Selta - Elče 1:0 (0:0)
/Aido 90/

Rajo Valjekano - Barselona 2:1 (1:0)
/Alvaro 19, Garsija 53, Levandovski 83/

Četvrtak

Valensija - Valjadolid 2:1 (0:1)
/Diakabi 60, Havi Guera Moreno 90+2 - Larin 6/

Viljareal - Espanjol 4:2 (0:1)
/Kapue 53, 90+2, Pareho 63, Džekson 80 - Puado 45, Hoselu 73/

Atletik Bilbao - Sevilja 0;1 (0:0)
/Okampos 90+2 pen/