La Liga

Benzemi automatski produžen ugovor sa Realom do juna 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2023 15:09
Benzemi automatski produžen ugovor sa Realom do juna 2024. godine Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Posle Tonija Krosa, još jedna ikona Real Madrida, Karim Benzema produžio je ugovor sa klubom do juna 2024. godine. Prema saznanjima madriskog lista "As", predsednik Florentino Perez je automatski obnovio saradnju na još godinu dana jer je to nepisano pravilo kluba kada se radi o osvajaču "Zlatne lopte".

Naravno, Perez je dobio usmeno odbrenje od Benzeme za aktiviranje klauzule, navodi "As", pa je klub rešio elegantno, bez mnogo pompe i najvažnije pitanje za narednu sezonu. Ostaje još da Luka Modrić parafira novi jednogodišnji ugovor pa da "trojka galaktikosa" ostane na okupu do juna 2024. godine.

Benzema je u Real stigao 2009. godine, odigrao je do sada 640 mečeva za klub, postigao 349 golova uz 165 asistencija, prošle sezone je podigao zasluženo i "Zlatnu loptu" za najbioljeg igrača u izboru "Frans fudbala" i vodio je "kraljevski klub" do 14. titule u Ligi šampiona i 35. titule prvaka Španije. 

Do sada je sa Madriđanima osvojio pet Liga šampiona, četiri Superkupa Evrope, pet Sp za klubove, četiri titule prvaka Španije, dva Kupa kralja, četiri Superkupa Španije.