La Liga

Anćeloti o pritisku na sebe i Real: Prođe godina, ne čujem kišu jer koristim kišobran

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 15:30
Anćeloti o pritisku na sebe i Real: Prođe godina, ne čujem kišu jer koristim kišobran Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Karlo Anćeloti je najtrofejniji stručnjak u Ligi šampiona, peti prsten stavio je na ruku u Parizu, ali je i tada, u danima euforčnog slavlja rekao da "fudbal poznaje i priznaje samo sadašnjost i budućnost, ne i prošlost".

Real je na pragu plasmana u četvrtfinala Lige šampiona, međutim, zaostaje devet bodova za Barselonom i Primeri La Ligi a ima i minus u polufinalu Kupa Kralja protiv "arhi neprijatelja". Mediji su ponovo kritički nastrojeni prema Realu i "Karlitu".

"Ne moram da se vraćam ni u 2015. godini ni na prošlu, jer se uvek dešava da ima trenutaka koji su teži. Kritike su normalne kada stvari krenu naopako. Tako je bilo prošle godine protiv Barselone. Ali, to je moj posao. Ne moram da se osvrćem je svaka godina prođe, ja ne čujem kišu jer nosim kišobran", rekao je Anćeloti danas na pres konferenciji.

Ko razume shvatiće. Sigurno je samo da Anćeloti predstavlja kišobran za Real u svakom trenutku. I ne samo Real, već je tako bilo u svakom klubu u kome je radio, a jedini zna kako je to osvajati prvenstva u Top 5 liga Evrope. Za sutrašnji duel protiv Espanjola neće moći da računa na Karima Benzemu.

"Karimu je otekao zglob, počeo je sa individualnim radom i biće na raspolaganju za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula. On je nama važn igrač, nije zbog povreda dostigao nivo od prošle sezone, ali i ovakav nam je uvek od pomoći".

 

 

Uloga "devetke" će sutra biti dodeljena Brazilcu Rodrigu, a ne mladom Alvaru Rodrigezu.

"Rodrigo će sutra igrati, ali spreman je i Alvaro. nema iskustva, međutim, ko ga ima kad počinje karijeru? Ima kvalitet da igra, u to ne sumnjam".

Vešto je na kraju "Karlito" izbegao temu o dolasku Kilijana Mbapea.

"To pitanje ste mi postavili danas, možete i za tri dana, za dva meseca. Na to pitanje vam neću dati odgovor", vešto je predriblao sedmu silu Anćeloti.