La Liga

Barselona danas stavila Ćaviju na sto novi dvogodišnji ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 22:16
Barselona danas stavila Ćaviju na sto novi dvogodišnji ugovor Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File

Sa reči na delo prešao je predsednik Barselone Đoan Laporta i dostavio je treneru Ćaviju Ernadezu ponudu za novi dvogodišnji ugovor. Osvojen Superkup Španije i prednost od 13 bodova pred Real Madridom u trci za naslov prvaka Primere La lige bili su dovoljno dobri argumenti da se treneru ponudi nastavak saradnje do juna 2026. godine.

"Ja bih u Barseloni bio ceo život, to je moj dom, ali zavisim od rezultata. Ovde se ne radi od novcu i godinama trajanja ugovora, već o tome da želim da klubu bude dobro. Onog dana kada osetim da neću ubediti igrače u ono što radimo, idem kući. Prvo rezultati, a na kraju godine ćemo pričati o budućnosti", istakao je prekjuče Ćavi Ernandez.

 

 

Međutim, Laporta se danas sastao sa njegovim menadžerom i dostavio mu uslove za nastavak saradnje, jer su rezultati u ovoj sezoni uglavnom već dostignuti. Teško je verovati da će Katalonci ispustiti u poslednjih 10 kola 13 bodova prednosti.

Zvanični produžetak saradnje sa Ćavijem doneo bi Laporti i bolju pregovaračku poziciju sa Lionelom Mesijem čiji povratak svi željko iščekuju na "Kamp Nou". Barselona je već formirala kvalitetan tim, ostaje da se njemu dodaju Mesi i još trojica igrača i da se opet sanja o peharu Lige šampiona.