La Liga

Barselona nudi Ćaviju ugovor do 2026, on čeka kraj sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 10:22
Barselona nudi Ćaviju ugovor do 2026, on čeka kraj sezone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File

Barselona grabi ka tituli u španskoj Primeri La Ligi, a predsednik Đoan Laporta želi da obezbedi duži boravak na klupi trenera Ćavija Ernandeza. Dostavio mu je ponudu za novi dvogodišnji ugovor do juna 2026. godine, ali mu se trener zahvalio i rekao mu da će sačekati kraj sezone.

Kada je dolazio u klub nekadašnja zvezda Katalonaca potpisao je ugovor do juna 2023. godine, uz opciju automatskog produženja za još godinu dana. Imao je u radu uspone i padove, baš kao i klub koji je u poslednjih 365 dana nadomestio minus od čak 900 miliona evra.

 

 

Barselona igra veoma dobro na domaćem tlu, osvojila je Superkup Španije, stekla je prednost nad Realom u polufinalu Kupa Kralja (1:0, revanš 5. aprila na Kamp Nou), na 12 kola pre kraja ima isto toliko bodova prednosti i nalazi se pred titulom. Međutim, Ćavi je u Evropi doživeo nokaute i prošle i ove sezone. Ajntraht iz Frankfurta sa Filipom Kostićem srušio ih je na "Kamp Nou" u četvrtfinalu Lige Evrope minule sezone, a ove su prvo doživeli eliminaciju iz Lige šampiona, da bi ih Mančester junajted izbacio u osmini finala Lige Evrope.

Kako katalonski "Sport" navodi, potpisivanje novog ugovora, Ćavi će vezati i sa pojačanjima za narednu sezonu. Spisak igrača već je u kancelariji Laporte i od njihove realizacije zavisiće i ostanak trenera na duže staze.