La Liga

Nemanja Maksimović se oprostio od Hetafea: Nisam doneo odluku da odem zbog novca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 19:20
Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije MN Press
Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije

Posle šest godina u Hetafeu, srpski reprezentativac Nemanja Maksimović se oprostio od kluba.

Još od ranije je poznato da će "zlatni orlić" karijeru nastaviti u Grčkoj, odnosno Panatinaikosu sa kojim je potpisao predugovor i po isteku obaveza sa Hetafeom 30. juna obući će zeleni dres do 2027. godine.

 

 

Kolo pre kraja La Lige vezista srpske reprezentacije se i zvanično oprostio od navijača Hetafea. 

Nisam doneo odluku da odem iz Hetafea zbog novca, zna se da je lične prirode. Mislio sam da je to najbolje za mene, želeo sam da budem bliže kući, da budem šampion i igram u Evropi. Veoma sam zahvalan na tome što se odnos između predsednika i trenera prema meni nije promenio zbog toga. Želeo sam odem na prednja vrata. Osetio sam da je došao kraj mom putu ovde u Španiji”, rekao je Maksimović, koji je sa klubom iz Madrida imao uspešan period. 

Sumirao je sezone redom, a zatim je izabrao nekoliko utakmica srpski reprezentativac, koje će u dresu Hetafea pamtini ceo život. 

Izabraću duel protiv Ajaksa (Hetafe slavio 2:0), Valensije i Valjadolida tokom iste sezone. To nije bilo pitanje, ali želeo sam to da kažem”.

Godinu dana ranije (2018/19) sa Hetafeom je Maksimović stigao i nadomak plasmana u Ligu šamiona što je za ovaj klub bio ogroman uspeh.

Imali smo istorijsku sezonu tada, nismo uspeli da se kvalifikujemo za Ligu šampiona, ali smo bili veoma blizu. To je san koji nisam uspeo da ostvarim, veoma je teško za mali tim da ostvari tako nešto. Odlazim u klub koji nije osvojio ligu 15 godina”, istakao je Maksimović. 

Srpski reprezentativac je na kraju rekao i da se nada da će biti na konačnom spisku Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo. 

Maksimović će poslednju utakmicu u dresu Hetafea igrati protiv Majorke za koju nastupaju Predrag Rajković, Matija Nastastić i Nemanja Radonjić.

U Atini će svlačionicu deliti sa Filipom Đuričićem i Filipom Mladenovićem.