La Liga

Nemanja Maksimović za TV Arena sport: Bordalas i Paunović su dva najbitnija trenera u mojoj karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 19:50
Fudbaler Hetafea, Nemanja Maksimović nakon pogotka protiv Viljareala Guliver/Jose Torres
Fudbaler Hetafea, Nemanja Maksimović nakon pogotka protiv Viljareala

Izuzetno dobre stvari se dešavaju za Hetafe u ovoj sezoni, a deo svega toga je i srpski reprezentativac Nemanja Maksimović. On je u prethodnom kolu na "La Keramici" protiv Viljareala (1:1) postigao vodeći pogodaka, što je bio njegov treći gol u sezoni.

To je bio dovoljan razlog da posle izvesnog vremena "popriča" sa srpskim medijima, a španski klub je organizovao video konferenciju gde je naš fudbaler govorio za malobrojne predstavnike naše "sedme sile" među kojima je bio i novinar TV Arena sport. 

Maksimoviću je ovo već sedma godina u La Ligi. Vezni igrač je u Španiju došao na leto 2017. godine kada je obukao dres Valensije. Nakon jedne sezone na "Mestalji", preselio se u Hetafe.

"Kada sam došao ovde bio sam dete i nisam imao iskustva. Ovde sam sedam godina i desile su mi se mnoge stvarim. Mislim da sam bolja osoba, a i igrač.  Postao sam otac, dobio sam dvoje dece. Liga se iz godine u godinu menja i mnogo je intenzivnija nego ranije. Ekipe igraju više presinga, manje rizikuju. Dosta je bitnije da budeš fizički spreman, a manje se  gleda na tu neku tehničku stranu", rekao je srpski reprezentativac.

Kada je došao na "Alfonso Perez" stadion, Maksimović je sarađivao sa Hoze Bordalasom do 2021. godine. Iskusni trener, kog naš fudbaler izuzetno ceni, se vratio u klub u aprilu 2023. godine. U španskoj javnosti se piše kako on neguje jedan drugačiji stil igre, a srpski fudbaler veruje da "fama" koja se stvara oko njega sprečava Bordalasa da preuzme veće ekipe od Hetafea.

"U toku nedelje provedemo puno vremena spremajući se za narednog rivala. Naša igra zavisi od toga protiv koga igramo, kakve su njihove karakteristike i kako možemo da iskoristimo njihove mane. Oko Bordalasa kruži slika da je defanzivan trener, a u suštini je sve suprotno od toga. On je trener koji voli da igra visoko u presingu, koji želi da kada se uzme lopta i što pre završi akcija. Ne želi puno da se povuče nazad i ne želi previše da se pametuje u zonama u kojima to nije potrebno.  U poslednjoj trećini terena daje svu slobodu igračima. Mislim da ta 'fama' koja se stvara oko njega godina kvari njegov imidž i ne dozvoljava mu da preuzme veće ekipe od Hetafea", rekao je Maksimović, pa dodao.

"Veljko Paunović i Bordalas su dva najbitnija trenera u mojoj karijeri.  Mnogo su mi značili ne samo u fudbalu, već i u životu. Bordalas je od kako sam došao ovde verovao u mene, dao mi je maksimalnu slobodu. Četiri godine sarađujemo, stvarno imamo sjajan odnos  i posled dugog perioda igram dobro. Zadovoljan sam na terenu i uživam", izjavio je vezni igrač. 

 

 

Maksimović je i naveo šta se to promenilo kod njega prethodnog leta nakon jedne turbulentne sezone pod vođstvom Kike Sančez Floresa.

"Prošle godine se dosta pričalo da sam imao problema sa Kikeom jer sam imao period od dva meseca gde nisam igrao. Nijednog trenutka nisam imao problem sa njim, problem od prvog dana sam bio ja i moja glava. Mislio sam da se moj ciklus ovde završio i želeo sam da idem. Smatrao da sam da nemam šta da dam ekipi jer nisam dobro počeo pripreme i imao sam neke fizičke probleme. U jednom trenutku pred Svetsko prvenstvo sam shvatio da moramo da se trgnem i posle Mundijala kada sam se vratio sam rekao da mislim da je to moj kraj ovde i da želim da promenim sredinu po svaku cenu",objasnio je srpski reprezentativac.

Na kraju mislim da sam napravio dosta grešaka prošle godine. Čak i kada je Kike dobio otkaz rekao sam da se ja osećam krivim za to. Izvinio sam se i klubu i predsedniku. Mislim da sam gubio previše energije na stvari van terena koje nisu bitne. Kada sam otišao u Srbiju prošlog leta rekao sam sebi da imam šansu koju malo ljudi ima, da igram u jednoj od najboljih liga na svetu. Ne želim kad se završi sve ovo da se kajem da sam zbog svojih nekih gluposti i iz neke svoje želje da promenim sredinu izgubio vreme i upropastio šansu koju mnogi sanjaju da dobiju. Zato sam na leto lepo razbistrio glavu, vratio sa puno energije sa željom da pokažem kvalitet, da mogu da dam još dosta fudbal i da budem dobar primer. Kada sutra završim sa fudbalom da mogu da kažem dao sam svoj maksimum, nisam više mogao i da budem čist pred sobom i pred drugima", zaključio je Maksimović za TV Arena sport.