La Liga

Nemanja Maksimović želi da se vrati u Srbiju: Šansa za Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

17.03.2024 12:17
Nemanja Maksimović će napustiti Hetafe na kraju sezone, potvrdio je predsednik kluba Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Nemanja Maksimović će napustiti Hetafe na kraju sezone, potvrdio je predsednik kluba

Predsednik Hetafea je u razgovoru za španske medije otkrio da srpski reprezentativac, Nemanja Maksimović želi da se vrati sa porodicom u Srbiju ili bar neku zemlju u okolini.

On je u Španiju stigao 2017. godine iz Astane. Prvo je jednu sezonu nosio dres Valensije, a na leto 2018. godine je prešao u Hetafe. Za klub iz predgrađa je ukupno odigrao 212 mečeva, a uz to je postigao devet golova i upisao tri asistencije.

Ovo je ujedno i signal za Crvenu zvezdu da ponovo aktivira pregovore sa iskusnim vezistom oko povratka na stadion "Rajko Mitić". Maksimović je otišao iz redova crveno-belih 2013. godine i nije upisao debi za prvi tim.

"Maksimović želi da se vrati u svoju zemlju ili u neku u okruženju. Bilo mu je udobno kod nas, u Španiji je dugi niz godina, hvala mu na učinku i tretmanu", rekao je prvi čovek Hetafea, Anhel Tores.

 

 

Isto je potvrdio i trener ekipe Hose Bordalas. Maksimović je nedavno u razgovoru za srpske medije otkrio kako je Bordalas, uz Veljka Paunovića, imao najveći uticaj na njegovu karijeru.

"Predsednik je rekao ono što je realnost. Volimo Nemanju, znamo da je dao celog sebe Hetafeu, uvek je tužno kad se rastajete sa takvom osobom. Gajimo veliku simpatiju prema njemu, od prvog dana se poistovetio sa klubom, u prethodnom kolu je oborio rekord po broju pretrčanih kilometara na utakmici La lige i to sve se mora poštovati. Baš kao i njegova odluka", izjavio je španski trener.

Reprezentativac Srbije se tokom prethodnog leta povezivao sa Panatinaikosom. Za atinske "zelene" već nastupaju Filip Đuričić i Filip Mladenović, te bi se Maksimović sigurno lako uklopio u ekipu iz grčke prestonice. Ipak, deluje da bi Crvena zvezda morala da iskoristi priliku i pokuša da dovede dete kluba nazad.