La Liga

Kurtoa uspešno operisan: Sve je prošlo dobro, ali je za njega sezona završena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 11:26
Tibo Kurtoa povređen leži na zemljii drži se za glavu Guliver/AP Photo/Peter Dejong
Tibo Kurtoa povređen leži na zemljii drži se za glavu

Belgijski golman, Tibo Kurtoa uspešno je operisao desno koleno, saopštio je Real Madrid, klub za koji nastupa jedan od najboljih čuvara mreže u Evropi.

Kurtoa se povredio u utork na treningu madridskog kluba, a mediji u Španiji navode da je posle dodatnih pregleda utvrđeno da je belgijski golman doživeo povredu unutrašnjeg meniskusa desnog kolena.

U današnjem saopštenju Reala se navodi da je Kurtoa operisan pod nadzorom medicinske službe madridskog kluba i da je operacija protekla bez ikakvih komplikacija.

 

 

Real nije naveo koliko će Belgijanac morati da pauzira, ali se ističe da će Kurtoa narednih dana da počne sa procesom oporavka.

Španski mediji tvrde da golman madridskog kluba neće braniti do kraja sezone, tim pre što se nedavno vratio sa višemesčene pauze nastale povredom ukrštenog ligamenta levog koelna, pa se neće žuriti sa njegovim povratkom na teren.

Umesto Kurtoe Real je letos iz Čelsija doveo na pozajmicu Kepu Arizabalagu, ali se tokom sezone za mesto startera nametnuo Ukrajinac, Andrij Lunin, koji trenutno uživa veće poverenje trenera Karla Anelotija i njegovog stručnog štaba, te se zbog novonastale situacije očekuje da on čuva gol u superderbi dvomeču četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester Sitijem.