La Liga

Tek što se oporavio od jedne operacije Kurtoa mora opet "pod nož": Pehovima golmana Reala nema kraja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 18:51
Tibo Kurtoa, golman FK Real, mora na novo poduže bolovanje Guliver/AP Photo/Bernat Armangue
Tibo Kurtoa, golman FK Real, mora na novo poduže bolovanje

Ne da se Tibou Kurtoi da se vrati golmanskim obavezama u Realu, iako ga je samo desetak dana delilo od kambeka u pun takmičarski pogon madridskog fudbalskog kolosa. Taman što je intevizirao svoj rad na treninzima, s idejom trenera Karla Anćelotija da ga među stative "kraljevića" pošalje možda već posle aktuelne reprezentativne pauze, fantastični golman je doživeo novu povredu i ponovo mora na operaciju. 

Hirurška intervencija na pokidanim ukrštenim ligamenatima levog kolena je prošlost iskusnog Belgijanca, a "sečenje" pokidanog meniskusa desnog kolena njegova surova i deprimirajuća budućnost. 

Prema pisanju španske "Marke", s poslovično dobro obaveštenim izvorima u klubu sa "Santijago Bernabeua", Kurtoa je plačući napustio današnji trening, da bi mu naknadnim pregledom bila dijagnostikovana nova, komplikovana povreda. 

 

 

Što znači samo jedno - Real će bitku za domaće trofeje i pehar Lige šampiona nastaviti bez svog prvog izbora na gol liniji, a ni selektor Belgije ne može da računa na njega tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ovog leta.

Istina, on sam se pre nekog vremena "ispisao" sa spiska aktera EURO 2024, ali je u javnosti nejgove zemlje tinjala nada da će ipak biti zdrav, prav i oran za najveće kontinentalno takmičenje. 

Umesto Kurtoe Real je letos iz Čelsija doveo na pozajmicu Kepu Arizabalagu, ali se tokom sezone za mesto startera nametnuo Ukrajinac Andrij Lunin, koji trenutno uživa veće poverenje Anelotija i njegovog stručnog štaba, te se zbog novonastale situacije očekuje da on čuva gol u superderbi dvomeču četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester Sitijem.