Vesti EURO 2024

Kraj nadanjima: Tibo Kurtoa neće nastupati za Belgiju na EP u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 16:37
Tibo Kurtoa Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Tibo Kurtoa

Golman fudbalske reprezentacije Belgije, Tibo Kurtoa definitivno neće moći da nastupa na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se naredne godine održati u Nemačkoj.

Čuvar mreže Real Madrida je jo u avgustu doživeo povredu ukrštenog ligamenta kolena, u medijima se spekulisalo da li će uspeti da se oporavi do narednog leta ili ne, a danas je on sam prekinuo svaku vrstu nagađanja:

 

 

"Moraću da propustim Evropsko prvenstvo u Nemačkoj zbog problema sa povredom. Potrebno mi je da se u potpunosti oporavim i bolje je da ne žurim sa povratkom na teren", poručio je odlični golman.

Reprezentacija Belgije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Slovačkom, Rumunijom i pobednikom plej-ofa Lige nacija i tim selektora Domenika Tedeska bi trebalo da bez problema osigura prolaz u nokaut fazu, ali sasvim je izvesno da će im bez iskusnog golmana to biti mnogo teže.

Golman Real Madrida je trenutno povređen jer je u avgustu pred početak ove sezone pokidao ligamente kolena. Kepa Arizabalaga je ekspresno doveden kao njegova zamena i sasvim pristojno je do sada menjao Belgijanca na golu "kraljevskog kluba" i upravo zato, Kurtoa se fokusira samo na povratak za narednu sezonu.

Iskusni čuvar mreže ima ugovor sa Real Madridom do 2026. godine i kako pišu mediji u Španiji, nema nameru da ga raskida, već da se nakon oporavka bori za mesto u timu.