La Liga

Hoze Ramon Sandoval u (ne)mogućoj misiji: Novi trener Granade veruje u opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 14:34
Hoze Ramon Sandoval TV Arena sport/ Screenshot
Hoze Ramon Sandoval

Granada je pred ispadanjem iz Primere La Lige jer je posle 29. kola (28 odigranih mečeva) na pretposlednjem mestu sa 14 bodova, jednim više od Almerije, ali čak 13 manje od Selte koja je prva "iznad crte".

Predsednika kluba Sofija Jang je smenila urugvajskog trenera Alehandra Hezusa Medinu, a na klupu postavila Hoze Ramona Sandovala, koji dobro poznaje klub s obzriom da je već vodio tim sa "Los Karmenesa" već ih je u sezoni 2014/15 spasio ispadanja. Bivši trener Raja, Kordobe, Fuanlebrade i još nekih klubova trebalo da iz rukava izvuče neki čarobni štapić kako bi u narednih 10 mečeva nadoknadio veliki zaostatak i nekim čudom izborio opstanak u Primeri.

 

 

Početka 2024. godine i prvi meč protiv Kadiza za Granadu je bio sjajan, uz pobedu od 2:0, alu u narednih devet susreta ubeležena su samo tri remija i šest poraza. Jesu senzacionalno odigrali 3:3 na "Kamp Nou" protiv Barselone, ali kod kuće nisu pobedili ni Almeriju, ni Las Palmas, a očekivano su igubili od Atletiko Madrida i Real Sosijedada. U gostima sem bljeska u glavnom gradu Katalonije, doživeli su četiri poraza, u tom nizu samo su Viljarealu zatresli mrežu.

Granadu do kraja Primere La Lige očekuju sledeći mečevi Kadiz (g), Valensija (d), Alaves (d), Atletik B. (g), Osasuna (d), Sevilja (g), Real Madrid (d), Rajo Valjekano (g), Selta (d), Đirona (g).